Bianchi isa valus ülestunnistus: ma ei ole oma poja õnnetust veel vaadanud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Bianchi, Jules Biachi isa.
Philippe Bianchi, Jules Biachi isa. Foto: SCANPIX

F1 sari on sel nädalavahetusel jõudnud Jaapanisse, kus mullu tegi traagilise avarii Jules Bianchi, kes saadud vigastuste tagajärjel tänavu juulis suri. Hukkunud vormel-1 sõitja isa Philippe tunnistas emotsionaalse Jaapani GP eel, et ta ei suuda poja surma tõttu enam kuninglikku võidusõidusarja jälgida ega ole ka vaadanud eelmise aasta avarii videot.

Kui Bianchi isalt küsiti, kas ta vaatab pühapäeval Suzuka ringrajal sõidetavat GP-d, oli tema vastus lühike: «Ei.»

Mullu Manor Marussia tiimi eest sõitnud Julesi isa lisas, et just Jaapani etapp on tema jaoks äärmiselt raske. «Alates õnnetusest ei ole ma enam sõite vaadanud. Olin küll Ungari GP-l kohal (Bianchile avaldati siis austust- toim.), aga see ongi ainuke kord, kui olen vaadanud. Mis puudutab aga Jaapani GP-d, siis ei... See on liiga raske. Avariist on möödas vaid üks aasta. See on väljakannatamatu,» tunnistas Philippe Bianchi.

Kuigi vahetult pärast rasket avariid levisid mõnda aega internetis avalikud videod õnnetusest, kuidas Bianchi suurel kiirusel rajatraktorile otsa sõitis, siis mõne aja möödudes need kadusid. Oma poja traagilisel moel kaotanud Philippe Bianchi tunnistas, et ta pole aasta jooksul tahtnud õnnetuse salvestisi näha. «Ma ei taha seda veel näha. Tunnen, et selleks pole õige aeg. Kindlasti ühel päeval ma vaatan seda, aga mitte praegu. Ma lihtsalt ei taha,» selgitas hukkunud sõitja isa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles