EOK premeeris neljapaati, Epp Mäed ja treenereid 52 000 euroga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal Aiguebelette’is peetud sõudmise MMil pronksmedali võitnud Eesti neljapaat Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Prantsusmaal Aiguebelette’is peetud sõudmise MMil pronksmedali võitnud Eesti neljapaat Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee premeeris sõudjaid Kaspar Taimsood, Allar Raja, Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsat ja maadlejat Epp Mäed ning nende treenereid 52 000 euroga.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli väljendas heameelt, et  meie sõudjate nelik ja maadleja Epp Mäe on Eestile võidetud tiitlivõistluste medalite näol taaskord pakkunud positiivseid emotsioone ja sellega kinnistanud fakti, et Eesti on spordis jätkuvalt konkurentsivõimeline.

«Edukas osalemine spordis ja ka kultuuris laiemalt on sageli väikeste riikide jaoks üks peamisi võimalusi, mille kaudu laia maailma viia teadmist riigi ja selle rahva olemasolust, seal elavatest inimestest ja tavadest. Edukaimad tegevused Eesti tutvustamisel on just spordivõistlused, konkursid jne, kus piiratud arv riikide esindajaid ehk võitjad, pälvivad laialdast tähelepanu,» rääkis Seli.

«Maailma absoluutses tippkonkurentsis edu saavutanud sportlased väärivad märkamist ja tunnustamist. Seda esmalt panuse eest, mis on nad andnud Eesti tutvustamisel maailmas, aga kindlasti ka kohalike kogukondadele osutatud mõju eest. Nad on suurepärased eeskujud meie noortele. Kasutan võimalust veelkord meie medaliste õnnitleda ja tänada,» lisas EOK president.

Eesti Olümpiakomitee premeeris Prantsusmaal Aiguebelette'is toimunud sõudmise maailmameistrivõitluste pronksmedali võitmise eest Eesti paarisaerulise neljapaadi võistkonna liikmeid Kaspar Taimsood, Allar Raja, Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsat 26 000 euroga ning nende treenerit Mati Killingut 6 500 euroga.

USA-s Las Vegases maadluse maailmameistrivõistlustelt pronksmedali võitnud maadleja Epp Mäe preemiasummaks on 13 000 eurot. Epp Mäe treenerit Ahto Raskat tänatakse ja tunnustatakse 6 500 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles