Tammeka võitles Infoneti vastu välja tähtsa viigipunkti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 31. vooru avas Tartu Tammeka ja FC Infoneti kohtumine. Mäng jäi 1:1 viiki ja rohkem saavad sellega rahul olla meistriliigasse jäämise eest võitlevad tartlased. Andrei Kalimullin viis Infoneti 62. minutil juhtima, viigiseisu seadis jalule 70. minutil Tammeka kapten Jürgen Lorenz. 75. minutil sai Infoneti kaitsja Trevor Elhi teise kollase kaardi ja pidi mängust lahkuma.

Tabelis 53 punktiga neljandal kohal jätkav Infonet loodab püüda 57 punkti peal olevat Nõmme Kaljut, aga tänane viik muutis ülesande raskemaks. Infonetil jääb pidada viis, Kaljul kuus mängu. Tammeka tõusis tihedas tabeli lõpuosas kaheksandaks - Tartu klubil on koos 22, Viljandi Tulevikul 21 ja Paidel 20 punkti. Seitsmendal kohal oleval Pärnul on tabelis 25 punkti. Võrreldes konkurentidega on Tammekal üks mäng rohkem peetud.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – FC Infonet

Reedel 25. septembril kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Tammeka on kahes viimases mängus saanud valusa kaotuse, kui üle-eelmises voorus jäädi koduplatsil mängu kontrollides kaitsjate ja väravavahi apsaka tõttu 0:1 alla otsesele konkurendile Pärnu Linnameeskonnale ning eelmises voorus mindi võõrsil Flora vastu koguni juhtima, kuid lasti florakatel võit võtta neljanda (!) üleminuti väravast.

Siiski on Tartu meeskond võitlustahet täis ja kõrgliigasse püsimajäämiseks on neil endiselt kõik võimalused. Tõsi, mängudegraafik on tabelis 21 punktiga eelviimasel kohal oleva Tammeka jaoks raske, kuna otsestest konkurentidest on neil jäänud veel kohtuda punkti kaugusel viimasel tabelireal oleva Paide Linnameeskonnaga. Ülejäänud mängud tuleb aga pidada tabeli ülemisse poolde kuuluvate Levadia, Sillamäe, Kalju ja Transiga. Samas on seitsmendal real olev Viljandi Tulevik Tammekast praegu võrdsete punktide juures eespool vaid tänu omavaheliste mängude suhtele ning ka nelja punkti kaugusel olev Pärnu ei ole endiselt püüdmatu.

Lisaks näidati Flora vastu, et raskes olukorras on Tammeka võimeline ka suurtega võitlema nagu võrdne võrdsega. Tippmeeskondadest ongi tartlased tänavu kõige tasavägisemad mängud seejuures pidanud just Infonetiga, kellega tehti aprillis Tallinnas 2:2 viik. Teise mängu võitis Infonet lõpuminutitel 2:1 ning kolmandas läks Tammeka kaks korda juhtima, enne kui lätlase Vladislav Kozlovsi neli väravat Infonetile lõpuks ikkagi 4:2 võidu tõid.

Infonet sai küll eelmises voorus võõrsil Nõmme Kaljult kätte 1:1 viigi, kuid võis siiski kiruda käest lastud võimalust pronksiheitlusesse sekkuda. Kaljust jäädakse jätkuvalt maha viie punktiga, kuid see annab kolmandat hooaega kõrgliigas mängivale klubile siiski endiselt šansi medalitest unistada. Lähimat jälitajat Sillamäed edestatakse kuue punktiga, mis jätab Infonetile väikese eksimisruumi ning lubab seeläbi võtta teatud riske.

Tartlaste vastu annab Infonetile kindlust ka teadmine, et senisest 11 omavahelisest kõrgliiga mängust pole Tammeka võitnud ainsatki. Lisaks on Infoneti näol jätkuvalt tegemist ühe parema kaitsega meeskonnaga, sest endale on tänavu lastud lüüa vaid 24 väravat. Kui Tammekal on kirjas kolm järjestikust kaotust, siis Infonet on viimasest 11 mängust kaotanud vaid ühe.

Tartlastel reedeses mängus kaartide tõttu puudujaid pole, Infoneti poolel peab aga taas mängu vahele jätma poolkaitsja Nikolai Mašitšev. Lisaks on tervelt kaheksa Infoneti mängijat ühe kollase kaardi kaugusel mängukeelust, mis jätaks nad eemale järgmise vooru kohtumisest Viljandi Tulevikuga.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Infonet on küllaltki suur jõud Eesti jalgpallis ja nende individuaalne meisterlikkus on heal tasemel. Meie meeskondlik koostöö ja õnnestumine on selle mängu otsustavaks võtmeks.»

Tammeka keskkaitsja Kaarel Kiidron: «Meie selg on endiselt vastu seina, kuid hooaeg lõpeb viimase mängu viimase vilega. Meie meeskond ja klubi ei kavatsegi alla anda! Kutsun üles ka kõiki inimesi leidma teed staadionile, sest koos oleme tugevamad!»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Mõlemal meeskonnal on, mille eest selles mängus võidelda, ning mõistame, et kolme punkti koju toomiseks peame andma endast maksimumi. Kõik mängud sellel hooajal on möödunud pingelise võitlusena ning ka see kohtumine ei saa olema ilmselt erandiks. Jääme rahule vaid võiduga ning oleme valmis selle eest ka võitlema!»

Infoneti ründaja Vladislav Kozlovs: «Järele on jäänud vaid kuus mängu ning neist kõik on määrava tähtsusega. Praegusel etapil võitleme meie medali eest ning Tammeka püsimajäämise eest, seega lihtsat jalutuskäiku sellest mängust ei tule. Peame naasma kolme punktiga ning seejärel ootama Viljandit koduväljakul!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles