Hea uudis spordisõpradele: TV3 kannab üle kogu Rio olümpia kergejõustikuprogrammi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 mummuline sügishooaja pidu. Priit Leito
TV3 mummuline sügishooaja pidu. Priit Leito Foto: Erlend Štaub

TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul kannab kanal üle kogu tuleva aasta Rio de Janeiro olümpia kergejõustikuprogrammi ja üldiselt võiksidki spordivõistlusi tema hinnangul ERR-i asemel edastada kommertskanalid.

«Meil oli selline diil, et [TV3 omanik] MTG ostis olümpiamängude ülekandeõigused niimoodi, et TV3-l on esimene valik ja TV3 valis, et kannab üle kogu kergejõustikuprogrammi Rio de Janeiro olümpialt ja see meil järgmise aasta augustis on TV3-s,» ütles Leito BNS-ile.

Leito lisas, et ETV näitab ülejäänud alasid, nagu näiteks ujumine ja ratsutamine. Samuti MTG kontserni kuuluv tasuline kanal Viasat Sport Baltic kannab Leito sõnul üle kogu olümpiaprogrammi.

«Me kanname üle kogu kergejõustiku programmi ja me spetsiaalselt tahame tellida pildi niimoodi, et ühegi eestlase esitlus Rios ei jääks eestlastel otse vaatamata,» sõnas Leito. Ta möönis, et kommertstelevisioon ei saa ka olümpia puhul ilma reklaamipausideta, kuid kinnitas, et ühtegi olulist momenti katkestama ei hakata ja ülekandes on loogilised kohad, kus saab reklaami näidata.

Leito lisas, et olümpia on spordivõistlustest ainus, mida kantakse üle TV3-s, ülejäänud spordiülekanded jäävad TV6 ekraanile. «Olümpia on mitte ainult spordisündmus, vaid see on natuke ka kultuuriline sündmus,» märkis Leito.

TV3 juht kinnitas, et kanal on huvitatud ka teiste oluliste spordivõistluste näitamisest. «Loomulikult jalgpalli EM ja MM on väga suure publikuhuviga võistlused ja kui pakkumisel see võimalus on, siis me igal juhul tahame seda kaaluda,» ütles Leito. Ka seni on kanal teinud ülekandeõiguse saamiseks oma pakkumised, kuid pole suutnud ERR-iga konkureerida. «ERR-i pakkumine on olnud suurem,» lisas ta.

«Mis jalgpalli puudutab, siis kuidagi ajalooliselt on see hind nii kõrgeks läinud meile arusaamatutel põhjustel. Me ju alati kalkuleerime seda, et kui palju see toob meile vaatajaid, kui palju on võimalik reklaami müüa. Ning tulud ja kulud jalgpalli EM-i ja MM-i puhul ei ole kordagi kokku jooksnud,» selgitas Leito.

Leito märkis, et spordiülekanded on oma olemuselt kogu maailmas kommertskanalite teema, mistõttu on küsitav, kas ERR peaks selle peale suuri summasid kulutama. «Ei ole ühtegi spordivõistlust maailmas olemas, mida Eesti inimeseni ei suudaks tuua kommertskanalid,» ütles ta, lisades et oma ametikohast lähtuvalt ta päris erapooletu selle küsimuse kommenteerimisel pole.

TV3-e järgmise aasta eelarvet olümpia ülekandetasud ei mõjuta, kuna nende eest on juba varem makstud. «Need on suured summad, aga kui vaadata kogu aasta programmi mahtu, siis see on ikka väga väike osa. See ei ole midagi väga ülejõu käivat,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles