Peep Pahv: võimumeeste rollimängud ja ebamõistlikud otsused spordiülekannete rahastamisel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

ERRil on kindlad kohustused ja ülesanded – seda ka spordi näitamisel. Sportlik prioriteet peaks olema kogu maailma spordi tähtsündmus olümpiamängud, edasi tulevad jalgpalli MM ning pallimängude rahvuskoondiste heitlused. Arvestades ajalugu peaksid eestlaste jaoks nii-öelda kohustuslike ülekannete hulka kuuluma ka kergejõustiku ja suusatamise maailmameistrivõistlused.

Erinevalt meie tenniseneidude harvadest sähvatustest, mis sunnivad ERRi erakorralise ülekande tarbeks alaliidust raha nuiama, ei tule ükski suurvõistlus ootamatult. See, et olümpiamängud toimuvad kahe aasta tagant – kord talvel, kord suvel –, ei tohiks tulla üllatusena ka riigitelevisioonile raha eraldavale valitsusele, samuti mitte see, et sellise suurvõistluse ülekanded nõuavad suuri kulutusi.

Paraku meeldib võimumeestel etendada rollimänge, kus teine pool peab millegi saamiseks ennast alandama ja niiskete silmadega kutsika kombel niutsuma. Reklaamimüügikeeld lubab ERRil loota rahastamisel vaid riigile, ent lähiajalugu on näidanud, et tsiviliseeritud kombel eelarvesse vajalikku summat neile ei kirjutata. Eestlastele oluliste ülekannete jaoks eraldatakse raha alles pärast pikka mangumist kas riigikogus eelarve eelnõu lugemise käigus või hoopis hiljem lisaeelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles