Paide võitles Sillamäe vastu välja väärt viigi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas võitles Paide Linnameeskond koduväljakul välja 1:1 viigi Sillamäe Kaleviga. Favoriit Kalev läks mängu juhtima kümnendal minutil, kui omavärava lõi Viljandi kaitsja Joosep Juha. 76. minutil õnnestus Artur Rättelil aga viigistada. Liigatabelis on Paide 21 punktiga endiselt viimane, kuid eelviimase meeskonna Viljandi Tulevikuga ollakse võrdsete punktide peal. Tammeka edestab kahte viimast kõigest ühe silmaga.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Sillamäe Kalev

Laupäeval 26. septembril kell 14.00 Paide linnastaadionil

Kuus järjestikust kaotust ja lähikonkurentide edu on kukutanud Paide meeskonna kuus vooru enne hooaja lõppu tabeli viimasele kohale. Viljandi Tulevikust ja Tartu Tammekast jäädakse siiski maha vaid punktiga, mis annab järvamaalastele lootust, et senisele seitsmele järjestikusele kõrgliigahooajale võib lisanduda ka kaheksas.

Eelmises voorus võitles Paide mehiselt Narva Transi vastu, minnes tänu Artur Rätteli penaltile ka kiirelt juhtima. Teise poolaja alguses lasti vastasel siiski viigistada ning tosin minutit enne lõppu lõi Transi kapten Roman Nesterovski penaltist võiduvärava. Paidet on küll allesjäänud voorudes veel ees ootamas mängud nii Tammeka, Tuleviku kui ka Pärnuga, mis tähendab, et Linnameeskonna saatus on tõenäoliselt jätkuvalt nende enda kätes, samas tuleks nüüd taas punkte näpata ka esiviisiku meeskondadelt.

Sillamäe vastu on Paide seda tänavu juba suutnud teha, kui juuli keskel mängiti kodus Sillamäega 1:1 viiki. Ülejäänud kaks omavahelist mängu on Sillamäe siiski kodus võitnud 4:1 ja viimati augusti keskel 1:0. Hiljuti kohtuti ka karikasarjas ning väravaterohkes mängus lülitas kodus mänginud Sillamäe kevadise karikafinalisti Paide selleks korraks konkurentsist.

Mõlema meeskonna jaoks on hooaeg olnud selge pettumus, sest kui Paide ei oodanud kindlasti väljalangemisheitlusesse vajumist, siis Sillamäe mõtles enne hooaja algust põhjendatult suisa meistritiitlist. Eelmises voorus kodus Levadiaga tehtud 2:2 viik näitas hästi, et õigel päeval on Sillamäe võimeline mängima kõigiga nagu võrdne võrdsega, paraku pole tänavu meeskonnal olnud vajalikku stabiilsust. Suvel saabunud peatreeneri Deniss Ugarovi käe all peetud 17 liigamängust on võidetud ainult kuus ja nii on Sillamäe tabelis 46 punktiga viiendal real, kusjuures neljandal kohal olevast Infonetist jäädakse maha juba kuue punktiga, lähim jälitaja Narva Trans on aga heas hoos ning hingab kuklasse vaid ühe punkti kauguselt.

Kollaste kaartide tõttu ei saa Sillamäed laupäeval aidata poolkaitsja Daniil Ratnikov, Paidel sunnitud puudujaid ei ole.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Sillamäega oleme viimase kuu jooksul mänginud kaks korda ja saanud mõlemas mängus napi kaotuse. Usun, et oleme teinud nendest mängudest õiged järeldused ja suudame väga tähtsa mängu enda kasuks pöörata.»

Paide kaitsja Joel Indermitte: «Sillamäega mäng on meile väga tähtis, kogu meeskond on vaimselt valmis, et siit mängust punkte võtta.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Oleme Paidega mänginud karikavõistluste tõttu rohkem kui teiste võistkondadega, aga kõik need mängud on olnud väga põnevad. Tahaks uskuda, et see mäng ei ole erand. Ülesanded mänguks on meile teada – näidata kvaliteetset jalgpalli ning minna koju maksimaalsete punktidega.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Samm-sammult peame jätkama punktide korjamist ning Paide vastu lähme kindlasti võitma! Kõik mängud on väga tähtsad, kuna need on viimased võimalused punkte korjamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles