Jaapanis valitsenud Hamilton tõusis Sennaga samale pulgale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis peetud vormel-1 sarja hooaja 14. etapi võitis valitsev maailmameister ja tänavuse hooaja liider Lewis Hamilton, kes möödus esimeses kurvis parimalt kohalt startinud meeskonnakaaslasest Nico Rosbergist ning sai karjääri 41. etapivõidu.

Sellega tõusis Hamilton samale pulgale oma iidoli, brasiillase Ayrton Sennaga, kes jõudis karjääri jooksul koguda samuti 41 võitu. Hamiltonist eespool on kõigi aegade tabelis nüüd veel vaid Michael Schumacher (91 võitu), Alain Prost (51 võitu) ja täna kolmandana lõpetanud Sebastian Vettel, kellel on Hamiltonist üks etapivõit rohkem.

Hamiltoni, Rosbergi ja Vetteli järel lõpetas neljandana Kimi Räikkönen Ferraril ja viiendana Valtteri Bottas Williamsil. Punktikohale jõudsid veel Nico Hülkenberg, Romain Grosjean, Pastor Maldonado, Max Verstappen ja Carlos Sainz Jr.

MM-sarja üldarvestuses edestab Hamilton nüüd Rosbergi viis etappi enne hooaja lõppu 48 ja Vettelit 59 punktiga. Vormel-1 hooaja järgmine etapp peetakse 11. oktoobril Venemaal Sotši ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles