Taaramäe tegi MMil ilusa sõidu, Saganile MM-kuld ning Leedule pronks

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan MMil eliidi grupisõidus.
Peter Sagan MMil eliidi grupisõidus. Foto: SCANPIX

Richmondis toimuval maanteratturite MMil teenis meeste eliidi grupisõidus kuldmedali slovakk Peter Sagan, kes sõitis viimastel kilomeetritel peagrupil eest.

Hõbemdali teenis austraallane Michael Matthews ja pronksmedali sai leedulane Ramunas Navardauskas. Teine ja kolmas kaotasid Saganile kolme sekundiga.

Hea esituse tegid ka eestlased, kui Rein Taaramäe saavutas 14. koha. Taaramäe oli võistluse lõpus pildis, kui 14 km enne võistluse lõppu üritas Taaramäe koos paari kaaslasega peagrupilt eest saada ning juhtis ka võistlust. Siiski äraminekust asja ei saanud.

Teise eestlasena stardis olnud Tanel Kangert saavutas 24. koha.

Tulemused:

1. Peter Sagan (Slovakkia) 6:14.37

2. Michael Matthews (Austraalia) +0.03

3. Ramunas Navardauskas (Leedu) +0.03

4. Alexander Kristoff (Norra) +0.03

5. Alejandro Valverde (Hispaania) +0.03

6. Simon Gerrans (Austraalia) +0.03

7. Tony Gallopin (Prantsusmaa) +0.03

8. Michal Kwiatkowski (Poola) +0.03

...

14. Rein Taaramäe +0.03

24. Tanel Kangert +0.03

Enne sõitu:

Kokku on täna Richmondis peetava 261,4 km pikkuse grupisõidu stardiprotokollis üles antud 192 meest. Võisteldakse Richmondi linnas, kus läbitakse 16 korda pisut enam kui 16 km pikkust ringi. Kangerti number on tänases sõidus 165 ja Taaramäel 166. «See on üsna tüüpiline MMi rada. On paar järsku tõusu ning laskumised pidid üsna keerulised olema, aga üldiselt polegi vist kõige raskem. Võrreldes viimase kahe aasta omadega peaks seekord mõnevõrra lihtsam trass olema,» analüüsis Kangert pärast eraldistardist sõitu.

Seni on kahe mehe parimaks tulemuseks MMi grupisõidus jäänud Kangerti 84. koht 2010. aastast. Taaramäe on seni osalenud neljas MMi grupisõidus ja alati katkestanud. «Meil suurt meeskonda pole ja seega me koos Reinuga sõitu dikteerida ei saa. Jooksikute sekka me ennast liiga vara ei sokuta. 200 kilomeetri peal peame mingid otsused vastu võtma – kas ootame lõppu või proovime veidi varem jooksikute seas olla. Suurt grupifinišit ilmselt ei tule,» selgitas Kangert temposõidu järel.

MMi grupisõidu stardinimekiri

Sõidust on võimalik otsepilti jälgida võistluste ametliku kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles