Video ja galerii: tiitlimatšis prantslast kolkinud Wilder esitas Klitškole taas väljakutse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklasest profipoksija Deontay Wilder alistas Alabamas peetud tiitlimatšis tehnilise nokaudiga prantslase Johann Duhaupas' ning säilitas WBC meistrivöö. Pärast matši kuulutas Wilder taas, et tahab minna vastamisi Vladimir Klitškoga.

Algusest peale matši kontrollinud Wilder sai Duhaupas'lt küll viiendas raundis korraliku tabamuse kulmu pihta, ent 11. raundis oli kohtunik sunnitud kohtumise Wilderi ilmselge ülekaalu tõttu lõpetama. 29-aastane ameeriklane on seega jätkuvalt profikarjääri jooksul kaotuseta, olles võitnud kõik 35 matši ning neist 34 nokaudiga.

«Loodetavasti saan millalgi järgmise aasta jooksul Klitškoga poksida,» pöördus Wilder pärast matši taas temast kümme aastat vanema ukrainlase poole, kelle käes on praegu WBA, IBFi ja WBO tiitlivööd. «Enne peame oma kohustuslikud matšid ära pidama, nii et rahval tuleb kannatust varuda. Selline see äri on. Aga meie matš tuleb kindlasti, kuni me mõlemad võitmatuna püsime,» vahendab Fightnews.com Wilderi sõnu.

«Ja pärast seda on meil vaieldamatu raskekaalutšempion – mina. Oleme Klitškoga varem sparrinud, ma olen noorem mees ja mida rohkem aega mööda läheb, seda suurema edu see mulle annab. Tõestan iga viimase kui matšiga aina enam, et inimesed ei tea minust veel sugugi kõike,» kiitis Wilder ennast.

Klitško oleks pidanud 24. oktoobril kohtuma briti Tyson Furyga, kuid tegi paari päeva eest viga säärelihasele ning seega on matš praegu teadmata ajani edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles