Ferrari juhi kommentaar Schumacheri kohta ajas sakslased marru

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurizio Arrivabene.
Maurizio Arrivabene. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkonna juhi Maurizio Arrivabene väljaütlemine, mis puudutas seitsmekordset maailmameistrit Michael Schumacheri, on paljud sakslased vihale ajanud.

Arrivabene rääkis tänavu tiimiga liitunud Sebastian Vettelist ning võrdles teda kaasmaalasega. «Nüüd, kui olen temaga koos töötanud, võin öelda, et ta on nii mõneski asjas veel parem kui Schumacher. Eriti iseloomu poolest,» lausus Arrivabene väljaandele Corriere della Sera, lisades, et Schumacher ei kippunud ennast inimestele avama, samas kui Vettel on äärmiselt vahetu suhtleja, kes tekitavat kogu võistkonnas ühtehoidmistunde.

Sakslaste meelest oli selline kommentaar Schumacheri praegust seisundit arvestades sügavalt sobimatu ning näiteks väljaande Bild vormelikolumnist Helmut Uhr kirjutas Arrivabenele terava vastuse. «Härra Arrivabene, ei ole sobilik arvustada selle inimese tööd, kes ei saa teile midagi vastu öelda, sest ta peab kaks aastat tagasi juhtunud suusaõnnetuse järel elu suurimat võitlust – võitlust ellujäämise nimel,» kirjutas Uhr.

Lisaks rõhutas ta, et kui Schumacher 1996. aastal Ferrariga liitus, valitses Itaalia tiimis täielik kaos. Schumacher võitis aga juba esimesel hooajal kolm etappi ning aitas Maranello tiimi löömatuks muuta, võites aastatel 2000-2004 järjest viis MM-tiitlit. Schumacher kuulus Ferrari ridadesse kuni 2006. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles