Probleemid varustusega nurjasid Berliini maratoni võitja maailmarekordikatse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini maratoni võitja Eliud Kipchoge (vasakul) aitab kolmanda koha mehel Feyisa Lilesal kummutada traditsioonilist õlleklaasi.
Berliini maratoni võitja Eliud Kipchoge (vasakul) aitab kolmanda koha mehel Feyisa Lilesal kummutada traditsioonilist õlleklaasi. Foto: SCANPIX

Berliini maratoni võitis keenialane Eliud Kipchoge, püstitades ajaga 2:04.01 küll maailma hooaja tippmargi ja isikliku rekordi, ent jäädes maailmarekordile alla napilt enam kui minutiga.

Enne jooksu maailmarekordi sihikule võtnud Kipchoget tabas distantsi keskel ebaõnn, kui tema jooksukingade sisetallad, mis olid Kipchoge sõnul alates esimesest kilomeetrist liikunud, hakkasid kinga seest välja libisema ning talle vastu kandu peksma. Keenialane otsustas aga edasi joosta, sest taldade kingadest väljatõmbamine röövinuks temalt veel rohkem aega.

32. kilomeetril jättis Kipchoge probleemidest hoolimata maha ka seni temaga koos jooksnud treeningukaaslase Emmanuel Mutai ja 2012. aastal Berliinis võidutsenud Geoffrey Mutai. Teise koha sai ajaga 2:05.22 võitja kaasmaalane Eliud Kiptanui ja kolmas oli ajaga 2:06.57 etiooplane Feyisa Lilesa. Emmanuel Mutai jäeti neljandaks ja Geoffrey Mutai viiendaks.

Maailmarekord 2:02.57 kuulub seega jätkuvalt keenialasele Dennis Kimettole. Seejuures on maailma tippmarki kaks aastat järjest parandatud just Berliini maratonil, sest tunamullu sai sellega hakkama Wilson Kipsang ja mullu Kimetto.

Naiste võitjaks krooniti ajaga 2:19.25 poolmaratoni maailmameister, 32-aastane keenialanna Gladys Cherono, kes jooksis täispikka maratoni elus alles teist korda. Järgnesid etiooplannad Aberu Kebede, Meseret Hailu ja Tadelech Bekele. Ideaalilähedastes tingimustes joostud Berliini maratonil osales tänavu üle 41 000 jooksja 131 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles