Mercedes pahandab Ecclestone'iga: miks meid Jaapanis nii vähe näidati?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese arvates oleks nende autosid võinud Suzuka etapil rohkem telepildis näidata.
Mercedese arvates oleks nende autosid võinud Suzuka etapil rohkem telepildis näidata. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 võistkonna juhtkonda kuuluv Niki Lauda teatas pärast tänast Jaapani etappi, et kavatseb sarja juhilt Bernie Ecclestone'ilt aru pärida, miks kaksikvõidu võtnud hõbenooled nii harva telepilti pääsesid.

Nii Lauda kui ka Mercedese mootorispordiosakonna juht Toto Wolff avaldasid pärast pühapäevast sõitu antud teemal rahulolematust. «Kui aus olla, siis see oli suisa naljakas. Vaatasin päev otsa telekat ning imelikul kombel nägin palju Saubereid ja Hondasid, aga ei oska küll arvata, mispärast,» vahendab Autosport sõnu, mida Lauda boksiteel ajakirjanikele ütles. «Peab minema selle juurde, kes filmis, ja küsima, mis tal viga on.»

F1 Broadcastingu nimeline portaal mõõtis ära, et poolteist tundi kestnud sõidu jooksul pääsesid Mercedesed telepilti vaid kuueks minutiks. Lauda lubas seepeale uuel nädalal Ecclestone'i külastada. «Imelik, et isegi siis, kui liidrina sõitnud Lewis (Hamilton – toim) boksis käis, nägime pildis vaid seda, kuidas ta boksist lahkus. Isegi rattavahetust ei näidatud. Veider ju,» torises Lauda.

Wolff sõnas, et ei oska arvata, mida Mercedes veel peaks telepilti pääsemiseks tegema. «Mul polnud sõidu ajal aimugi, kus meie mehed on. Pidin kogu aeg ajavõtuekraane jälgima, sest teleekraanidel meie autosid ei näidatud. Kui sõitude võitmisest ka ei piisa, siis pole mul enam midagi parata,» sõnas ta.

Seepeale küsiti Wolffilt, kas Mercedes on ehk kuidagi Ecclestone'i pahandanud. «Berniele on väga raske kogu aeg meele järgi olla. Eks ma uurin,» vastas Wolff. Ei tema ega Lauda soostunud aga uskuma, et vähene ekraaniaeg on kuidagi seotud Mercedese avaliku soovimatusega järgmiseks hooajaks Red Bulli võistkonnale jõuallikaid anda. Ecclestone üritab praegu meeleheitlikult sõlmida lepingud, mis annaks Renault' teenetest loobunud tiimile järgmiseks aastaks uued mootorid, sest Red Bull on juba ähvardanud ka vormel-1 sarjast lahkumisega ning see tähendaks, et stardirivi jääks ühes Toro Rosso loobumisega tervelt nelja auto võrra lühemaks.

«Ei maksa selles suunas mõelda,» arvas Lauda. «Olen Berniega paar korda mootoriteemal rääkinud ja tegin talle selgeks, et Dietrich Mateschitz (Red Bulli omanik – toim) ei ole üldse meie poole pöördunudki. Seejärel pakkus juba Ferrari neile oma mootorit ja nüüd käivad läbirääkimised. Nii et mootorite pärast Bernie kindlasti meie peale pahane ei ole,» kinnitas Lauda.

Wolff tunnistas lõpetuseks, et tegelikult oli ka võistlejaterivi keskosa filmimist väärt. «Seal käis kohati päris korralik võitlus ja loomulikult tahetakse televisioonis näidata pilkupüüdvaid kaadreid,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles