Eestlased kordasid Rahvuste krossil läbi aegade parimat tulemust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult Priit Rätsep, Tanel Leok, Harri Kullas ja Lauri Roosiorg.
Fotol vasakult Priit Rätsep, Tanel Leok, Harri Kullas ja Lauri Roosiorg. Foto: Rauno Kais

Aasta suurimal motokrossisündmusel Rahvuste krossil saavutasid eestlased Prantsusmaal Ernees’is kokkuvõttes neljanda koha ja kordasid sellega enda läbi aegade parimat saavutust. Tänavu kuulusid Eesti meeskonna ridadess Tanel Leok, Harri Kullas ja Priit Rätsep. Neljandad olid eestlased ka 2004. aastal Lieropis, kui tiimi kuulusid Tanel ja Aigar Leok ning Juss Laansoo.

Eestlased hoidsid tänavusel Rahvuste krossil viimase sõidu eel veel kolmandat kohta, kuid viimase sõiduga lubati endast mööda Belgia.

Kaks esimest olid tänavu teistest kindlalt üle, kui Prantsusmaa saavutas 14 kohapunktiga esimese ja USA 16ga teise koha. Belgia kogus 56 ja Eesti 66 kohapunkti.

Lõplik paremusjärjestus: 1. Prantsusmaa 14, 2. USA 16, 3. Belgia 56, 4. Eesti 66, 5. Šveits 67, 6. Holland 72, 7. Austraalia 77, 8. Uus-Meremaa 92, 9. Saksamaa 97, 10. Austria 103.  

Esimese sõidu (MXGP ja MX2) võitis ameeriklane Justin Barcia, teine oli venelane Jevgeni Bobrõšev ja kolmas sakslane Maximilian Nagl. Eestlastest oli avasõidus Harri Kullas 15. ja Priit Rätsep 16.

Teises sõidus (MX2 ja Open) võidutses prantslane Romain Febvre, kes edestas ameeriklast Cooper Webbi ja prantslast Marvin Musquini. Eestlastest oli Tanel Leok 8. ja Kullas 12.

Kolmandas sõidus (MXGP ja Open) võidutses prantslane Romain Febvre, kes edestas Uus-Meremaa tsiklimeest Ben Townley’d ning ameeriklast Justin Barciat. Leok sai 15. ja Rätsep 19. koha.

Kuuest tulemusest ei läinud lõppkokkuvõttes arvesse kõige kehvem ja seega läks eestlastel mahaarvamisele Rätsepa 19. koht kolmandast sõidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles