Jeets ja Toom lõpetasid Küprose ralli korralike katseaegadega

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose ralli.
Küprose ralli. Foto: Rando Kall

Pühapäeval lõppenud FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapil, Küprose rallil said Raul Jeets ja Andrus Toom hea enesetunde ja teadmise, et nendel keerulistel teedel suudavad nad näidata head kiirust. Selle info ja tundega on hea vastu minna oktoobri teisel nädalal sõidetavale Acropolise rallile Kreekas, mis on samuti FIA ERC Euroopa meistrivõistluste etapp.

Küprose ralli teisele ja viimasele võistluspäevale läksid MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 autoga sõitvad Raul ja Andrus vastu absoluutarvestuse kümnendalt kohalt. Kahjuks tulid päeva esimesel poolel tehnilised tagasilöögid. Päeva alustati küll kuuenda ajaga ja tõusuga üldarvestuses kaheksandale kohale. Järgmisel katsel aga tuli juba aega loovutada ja kahel järgmisel katsel enne hoolduspausi tuli juba rohkem ajakaotust ning ERC üldarvestuses olid nad kukkunud 23. kohale.

«Hommikul läksime rajale plaaniga, et eilse tempoga jätkates oleme võimelised oma kohta parandama. Esimene katse seda ka tõestas. Järgmisel katsel aga tabasid meid tagasilöögid, kui meie autol olid diferentsiaaliprobleemid. Esmalt arvasime, et tegu oli pooltelje purunemisega, auto oli muutunud tagaveoliseks. Järgnevad kaks katset olid seeläbi üsna keerulised ja sõitsime esirattaga vastu kivi, misläbi läks kõveraks velg. Ühes aeglasemas kohas kiilus ratas veljega piduri suporti vastu kinni ja pidime ratta ära vahetama. See võttis aega, et ratas esmalt üldse kätte saada, kuid hea on see, et saime jätkata. Hoolduses vahetas meeskond ära käigukasti ja neljale viimasele katsele läksime taas korras autoga,» rääkis Raul Jeets.

Neljal viimasel katsel said Raul ja Andrus seega sõita probleemidevabalt ja ajad olid teisest puust, korra viies, kuues ja seitsmes ja ühelt katselt 12. aeg. Üldarvestuses lõpetasid nad Küprose ralli 19. kohal. Ralli võitsid Kajetan Kajetanowicz-Jaroslav Baran (Ford Fiesta R5).

«Päeva teine pool oli väga hea, saime ralli lõpetada positiivse emotsiooniga ja meile oli väga oluline, et saime ralli kõik katsed sõita. Kiiruse ja katseaegadega oleme rahul ja kindlasti ei olnud see lihtne ralli. Kuna siin oli kruusarallil asfaldi osakaal üsna suur, siis kruusarehviga asfaldil sõitmine oli päris keeruline ja selles osas mängib kogemus suurt rolli ja seda saab läbi selliste rallide. Meeskond tegi väga head tööd ja läheme siit Acropolise rallile vastu väga hea tundega,» rääkis Raul Jeets peale Küprose rallit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles