Maailma karika võit võttis USA peatreeneri sõnatuks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall
Võrkpall Foto: SCANPIX

USA võrkpallimeeskonna peatreener John Speraw ütles pärast Maailma karika võitmist, et on esikoha üle nii imestunud, et tal puuduvad selle väljendamiseks sõnad, vahendas volley.ee.

«Juhtub harva, kui mul ei jätku sõnu. Tegime seda, mida ei õnnestunud teha kolmkümmend aastat. Pole raskemat turniiri, aga meie meeskond säilitas kontsentratsiooni. See oli väljakutse, mis tegi meid tugevamaks,» tunnistas Speraw.

USA treener oli imestunud, et mitme tugeva mängija eemalejäämise järel nooremad mehed neid edukalt asendada suutsid. «Neil ei olnud professionaalse võrkpalli praktikat. Hämmastav. Kogu turniiri vältel olid nad suurepärased!»

Ameeriklased võitsid üheteistkümnest mängust kümme ja kuigi sama palju võite kogusid ka Itaalia ja Poola, andis parem punktide ja geimide suhe esikoha jänkidele. Lisaväärtuseks oli Matthew Andersoni valimine suurima kasuteguriga mängijaks (MVP), parim sidemängija oli Micah Christenson ja parim libero Erik Shoji. Seega oli kolm meest sümboolsest seitsmikust USA koondisest. Teiseks tulnud Itaalia meeskonna migrandid said kaks väikest karikat: venelane Ivan Zaitsev kui parim diagonaal ja kuubalane Osmany Juantorena kui parim nurgaründaja. Itaalia rahvuskoondises oli veel üks venelane, Oleg Antonov, aga tema ennast näitama eriti ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles