Nadal: ei tea, kas suudan veel kunagi suure slämmi turniiri võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: SCANPIX

Endine maailma esireket Rafael Nadal tunnistas, et enesekindluse langemine on talle maksnud sel hooajal koha maailma tenniseparemiku absoluutses tipus. Tänavu oli pärast 2004. aastat esimene hooaeg, kus hispaanlane ei võitnud ainsatki suurturniiri.

14 suure slämmi turniiri võitnud ning viis aastat järjest Prantsusmaa lahtistel löömatuks jäänud Nadal kaotas tänavu veerandfinaalis hilisemale finalistile Novak Djokovicile. Terve hooaja on teda vaevanud mured vigastustega ning ühes mängutaseme langusega on langenud ka Nadali võime mängu domineerida. Ehkki hispaanlane tunnistas Sky Sportsi vahendusel, et on taas jõudmas sajaprotsendilisse mänguvormi, pole ta kindel, kas tal õnnestub veel varasema tasemeni jõuda.

«Ma ei tea, kas suudan veel mõne suure slämmi turniiri võita. Usun sellesse, aga kas see ka õnnestub? Näen kõvasti vaeva, et endale paari järgmise aasta jooksul selleks veel võimalusi tekitada, nii et vaatame, kuidas suudan emotsioone kontrollida,» lausus Nadal. «Tänavu mängisin liiga närviliselt, eriti aasta esimeses pooles.»

Nadali sõnul vaevas teda esimese poolaasta jooksul pidevalt väsimus. «Nii oli iga mängu ja treeningu järel. Ilmselt olid põhjuseks närvid ja mullu saadud vigastus. Väga raske on õiget mängutaset leida, kui sa ei suuda oma tundeid talitseda. Olen seda terve varasema karjääri jooksul suutnud ning nüüd liiguvad asjad taas paremuse poole, seega olen uueks hooajaks valmis,» leidis Nadal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles