Eesti olümpia ohus? Valitsuse poolt alarahastatud sport loodab riigikogu abile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles
Siim Sukles Foto: Raigo Pajula

Kahe nädala pärast toimub Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee istung ning seal langetatakse otsus, kas Eesti võtab vastu kutse osaleda tuleval suvel Brasiilias toimuval Rio olümpial. Olümpiale minek pole kaugeltki nii iseenesestmõistetav, kui kõrvalseisjatele võib paista, sest eile valitsuse kinnitud eelarves on sport, sealhulgas ka EOK, jäetud vaeslapse rolli. Mõistagi on ebatõenäoline, et asi läheb Eesti loobumiseni olümpiast, kuid EOK ees seisvat probleemi ei saa eitada.

«Olümpiamängude toimumisaastal oleme osalemiskulude katteks küsinud eelarvest lisaks tavapärastele eraldistele 127 000 eurot. Alati oleme selle ka saanud, kuid seekord lükkas rahandusministeerium meie taotluse tagasi,» selgitas EOK peasekretär Siim Sukles. «Väga keeruline on olümpiale minekut planeerida, kui raha pole meile veel reaalselt eraldatud.»

Rahandusministeerium on seisukohal, et EOK lisatoetuseks tuleb vahendid leida kultuuriministeeriumi enda rahast. Ministeeriumil selleks siiski võimalust pole, kuid viimaseid päevi kultuuriministeeriumi spordi asekantslerina tegutsev Tõnu Seil on veendunud, et kokkuvõttes ei teki EOK-le ka riigi eelarvest raha saamisega probleemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles