Tiivad saanud raudmees tegi ajalugu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov alistas Chattanooga triatlonil finišiheitluses ameeriklase Matt Chraboti.
Kirill Kotšegarov alistas Chattanooga triatlonil finišiheitluses ameeriklase Matt Chraboti. Foto: Erakogu

Triatleet Kirill Kotšegarov pakkus Chattanooga Ironmani võistlusel publikule tõelise elamuse, kui kindlustas pärast rohkem kui kaheksa tundi väldanud pingutust esikoha võimsa lõpuspurdiga ja edestas ameeriklast Matt Chraboti vaid kahe sekundiga. Eestlane sai lõpuajaks isiklikku tippmarki tähistava 8:8.32, mis on Eesti kõigi aegade teine tulemus. Nii nappe võite saadakse triatlonis haruharva, väiksema vahega on võitja selgunud vaid korra: 1990. aastal, mil soomlane Pauli Kiuru alistas Uus-Meremaa Ironmani võistlusel ühe sekundiga ameeriklase Ken Glahi. 

«Chrabot on tegelikult parema kiirendusega, lühemate distantside mees ja ma püüdsin konkurentidest enne lõppu lahti saada. Ei õnnestunud  ja lõpusirgele tulles Chrabot kiirendas. Vaatasin aga, et väga kaugele ei lähegi eest, ja vajutasin ise ka,» meenutab Kotšegarov viimaseid hetki. «Sellise lõpuga võita on ikka uskumatu! Tavaliselt püüan joostes ühtlast tempot hoida  ja sellise finiši peale loota ei julge.»

Võistlus kulges nagu Ameerika mäed. Tennessee jões ujutud 3,8 km järel oli eestlane alles 27. kohal, kaotust võitluse liidrile neli minutit ja kolm sekundit. Hea ratturina tuntud Kotšegarov tõusis aga rattaetapi alguses esikümnesse ning eestlase osavõtul moodustus peagi kuueliikmeline jälitajate seltskond, kelle ühine eesmärk oli kinni püüda kolmest ameeriklasest ja ühest sakslasest koosnev liidergrupp. Esinelik koosseisus Eric Limkemann, T.J. Tollakson, Matt Chrabot ja sakslane Stefan Schmid suutsid üle poole 180 km rattadistantsist hoida enam kui kaheminutilist edu. Sealt edasi hakkas liidrigrupp aga lagunema ning päeva teise aja välja sõitnud Kotšegarovi juhtimisel püüti kinni kõik esineliku mehed peale Limkemanni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles