Blatter: ma pole midagi valesti teinud ja jätkan presidendina!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu president Sepp Blatter käis täna vestlemas oma alluvatega ning kinnitas neile kategooriliselt, et ei kavatse süüdistustest hoolimata ametist taanduda.

Eelmisel nädalal algatas Šveitsi peaprokuratuur Blatteri vastu kriminaalmenetluse, süüdistades teda varade väärkasutamises. Veebruaris FIFA presidendi ametist taanduda lubanud Blatter kinnitas aga, et pole teinud midagi ebaseaduslikku ega ebasobivat.

Esialgu on teada, et Blatterit süüdistatakse kahes ebakorrektses tehingus. 2005. aastal sõlmis FIFA teleõiguste lepingu toonase Kariibi jalgpallibossi Jack Warneriga ja Blatter ületas süüdistuse järgi tehingu kokkuleppimises oma ametivolitusi. 2011. aastal tegi ta aga UEFA presidendile Michel Platinile väidetavalt kahe miljoni Šveitsi frangi (1,83 miljoni euro) suuruse ebaseadusliku makse.

Ka 60-aastane Platini on juba kinnitanud, et pole mingit ebaseaduslikku tasu saanud. Tegu olevat olnud kompensatsiooniga 1990ndate aastate lõpus tehtud töö eest, mis deklareeriti seaduses ettenähtud moel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles