17-aastane Hannes Soomer stardib motoringraja MM-etapil

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer (vasakul).
Hannes Soomer (vasakul). Foto: Thorsten Horn

Eeloleval nädalavahetusel võõrustab mootorrataste maailmameistrivõistlusi ringrajasõidus Magny Coursi ringrada Prantsusmaal, kus toimub selle hooaja MM-võistluste eelviimane etapp (Superbike FIM World Championship). Üllatuslikult osaleb seal ka 17-aastane eestlane Hannes Soomer.

Võistkonnaga Kallio Racing allkirjastatud leping katab vaid eeloleval nädalavahetusel toimuvat etappi ning on Soomerile loodetavasti heaks hüppelauaks, pidades silmas järgmist hooaega. Vesa Kallio sõnul on ta Hannes Soomeri tegemisi tähelepanelikult jälginud ja talle meeldib nii tema kiirus kui ka töötahe, mida Soomer on näidanud nii Eesti ja Soome meistrivõistluste etappidel kui ka European Junior Cupi (EJC) sarjas kihutades.

Kuigi algse kava kohaselt pidi Soomer startima koos Kallio Racingu teiste sõitjatega – kelleks on Niki Tuuli ja Eemeli Lahti – mõnel Euroopa meistrivõistluste etapil Superstock 600 klassis, jäi see plaan lõpuks katki, sest võistluskalendrisse allesjäänud etappidele polnud võimalik enam registreeruda.

Võistkond asus seepeale otsima teisi võimalusi ja leidis veel parema lahenduse. Soomeri jaoks on see lausa märgilise tähendusega sündmus, sest alles kolm aastat tagasi seadis ta koos enda sõprade ja toetajatega enesele eesmärgiks osalemise mõnel MM-etapil.

Viimastest rääkides pole Vesa Kallio ainus, kellel on teravad silmad ette näidata – seoses Magny Coursi etapiga liitus Soomeri toetajatega ka Inbank AS. «Hannes sai unikaalse võimaluse panna ennast proovile ühes maailma tugevaimas võistlussarjas. Need on olulised hetked ühe sportlase elus. Me elame kaasa ja toetame andekat noort inimest tema  suure unistuse täitumisel,» lisas Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.

Nädalavahetusel peetav võistlus on Soomeri jaoks äärmiselt tähtis järgmist hooaega silmas pidades, sest tema on üks nendest sõitjatest, keda Vesa Kallio sooviks uuel aastal oma võistkonnas näha. «Supersport-klassi ratas võimaldab meil paremini jälgida sõitjat, tema kohanemisvõimet ja seadistusoskusi. Me saame koguda enam andmeid ja see valik on kasulik ka sõitjale, sest treeningaega on rohkem kui klassis Superstock 600,» arvas võistkonna pealik. «Ma usun, et võime Prantsusmaal ka punkte teenida, kuid meie põhieesmärgiks on siiski näha, kuidas suudab Hannes võistkonnaga koos töötada.»

Soomer tänas omakorda Kallio Racingit selle võimaluse eest ja lubas anda endast maksimumi: «Ma ei oska hetkel isegi ütelda, milliste eesmärkidega Prantsusmaale minna, kuid tähtis on see, et saan seal võrrelda, milline on minu kiirus võrreldes MM-võistluste tasemega. Ma teen oma parima ja tahan sellest nädalavahetusest õppida nii palju, kui vähegi võimalik,» lausus Soomer pressiteate vahendusel.

Magny Coursi etapp sõidetakse ajavahemikul 2.-4. oktoobril ning sellele saab kaasa elada nii Eurospordi kui ka lehekülje www.worldsbk.com vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles