Video: Rootsi vutifännid näitasid üles põlastusväärset käitumist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Israelssoni vigastus osutus kardetust kergemaks.
Erik Israelssoni vigastus osutus kardetust kergemaks. Foto: Ekraanitõmmis videost

Jalgpalli Rootsi kõrgliigas kolmandat kohta hoidva AIK poolehoidjad demonstreerisid eilses liigamängus Hammarby vastu erakordselt põlastusväärset käitumist, skandeerides vastasmängija vigastuse järel talle appi tormanud arstidele «Laske tal surra!»

Kahe Stockholmi meeskonna omavahelises kohtumises olid väravad pikalt löömata, kuni Hammarby norralasest kaitsja Mats Solheim saatis 88. minutil karistusalasse tsenderduse, mille Erik Israelsson peaga väravasse suunas. Löögi hetkel põrkas Israelsson aga kokku nii AIK kapteni Nils-Eric Johanssoni kui ka väravavahi Patrik Carlgreniga, kusjuures Carlgren maandus kukkudes Israelssoni kaelale.

Israelsson kaotas hoobi tagajärjel teadvuse ning lisaks mõlema meeskonna mängijatele jooksid talle appi nii Hammarby kui ka AIK arstid. Pika tohterdamise järel tõsteti Israelsson kiirabiautosse ja viidi haiglasse, kus tal tuvastati küll hüppeliigese mõra, kuid õnneks mitte tõsisemat vigastust. «Kiirabiarstid ütlesid mulle autos, et lõin värava, kuid arvasin, et nad teevad nalja. Haiglas nägin väravat ka videost, aga ei uskunud isegi siis, et see on tõsi,» sõnas Israelsson klubi kodulehe vahendusel.

Erakordselt häbiväärne oli olukorra juures aga AIK fännide tegutsemine, sest tribüünilt hakati karjuma Israelssonile surma soovivaid lauseid. Järgmise päeva hommikul avaldas AIK klubi oma koduleheküljel fännide teguviisi hukka mõistva vabanduse, millele olid alla kirjutanud klubi juhatuse esimees Johan Segui, tegevjuht Mikael Ahlerup, spordidirektor Björn Wesström, peatreener Andreas Alm ja meeskonna kapten Johansson. Segui oli seejuures ka eelmisel õhtul üle väljaku oma klubi fännisektori juurde jooksnud, üritades mõista anda, et sobimatud hüüded lõppeksid.

Lisaks vabandusele tuletas AIK fännidele meelde, kuidas Rootsi jalgpalliringkonnad nende klubi toetasid, kui 2013. aastal suri ootamatult Horvaatia väravavaht Ivan Turina. Elu kolm viimast aastat AIKs mänginud 32-aastase Turina süda seiskus kaasasündinud südamevea tõttu une pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles