Kuidas sai maailma parimast vormelipiloodist riigireetur?

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Võiks arvata, et 30-aastane vormelipiloot Lewis Hamilton on kodumaal Suurbritannias väga armastatud sportlane. Paljude seas ta seda kindlasti ka on, kuid paari vastuolulise otsusega on kahekordsel maailmameistril ka hulgaliselt vastaseid.

Brittidele on juba aastaid olnud vastukarva, et Hamilton elab maksuparadiisis Monacos. Saareriigi üks rikkamaid sportlasi ei anna oma teenitud miljonitest seega mitte sentigi maksuraha kohaliku ühiskonna hüvanguks.

Nüüd tuli kolmanda MM-tiitli suunas liikuv superstaar välja järjekordse avaldusega, mis veidi rahvuslikumalt meelestatud kaasmaalastele meele järele pole. Nimelt soovib sportlane oma lapsed üles kasvatada hoopis USAs.

«Mulle meeldivad Colorado talved. Elan küll koduses Monaco korteris, kuid USA mägedes tunnen end nagu tõelises kodus,» ütles Hamilton Mirrorile. «Olen sealse maja endale ehitanud ning sellest saab mu perekonna kodu. Tahan, et mu lapsed kasvaksid üles just seal. Kuigi praegu on see vaid mu talvekodu, siis tegelikult on see mu lemmikkoht terves maailmas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles