Maailmameister Schweinsteiger tunneb end Inglismaal mentorina

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger Foto: SCANPIX

Saksamaa ühe kogenuma ja enim tiitleid võitnud jalgpalluri Bastian Schweinsteigeri suvine liitumine Manchester Unitediga tuli vutimaailma jaoks pigem üllatusena. Üsna vähe on parimas eas Saksamaa staare, kes on otsustanud karjääri Inglismaal jätkata.

31-aastane Schweinsteiger on Unitedis üks kogenumaid mängijaid ning oma sõnul tunneb ta uues klubis vastutust, et nooremaid mehi õigele teele suunata. Homse Meistrite liiga mängu eel Wolsfburgi vastu kiitis ta tänavuse hooaja alguses säravaid esitusi teinud Memphis Depay’d ja Anthony Martiali. «Nad on juba praegu palju saavutanud. Nad on noored ja andekad. Õigeid otsusi tehes võivad nad tulevikus Manchester Unitedile palju võimu juurde anda,» arutles Schweinsteiger.«Minu jaoks on mängija juures kõige tähtsam õige suhtumine ja õiged isikuomadused. Need kaks asja on neil olemas. Püüan neid õigesti suunata.»

Meistrite liigas on Schweinsteiger seni osalenud 130 kohtumises, rohkem eurosarjade kogemust pole ette näidata ühelgi Unitedi mehel. «Olen sellel tasemel palju mänginud ja see erineb Bundesligast või Premier League’ist. Eriline tunne on Meistrite liiga hümni saatel väljakule kõndida ning püüan oma noori meeskonnakaaslasi nii palju aidata kui võimalik.»

Schweimsteigeri kogemustepagas on meeletu. Müncheni Bayerniga võitis ta kaheksa korda Saksamaa meistritiitli ning korra õnnestus tõsta pea kohale ka Meistrite liiga karikas. Kolmel järjestikusel MMil võitis ta Saksamaaga medali, eelmisel suvel kuldse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles