Priit Järvloo sai Lieropis vigastuse kiuste 9. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Järvloo.
Priit Järvloo. Foto: Rauno Kais

Kuulsal Hollandi liivarajal sõideti Hollandi motokrossi meistrivõistluste viies ja ühtlasi ka eelviimane etapp, kus quadidel oli võistlustules selle aasta quadide Rahvuste krossi Team Estonia liige Priit Järvloo.

Kvalifikatsioonis sai Järvloo 32 osaleja seas kirja kümnenda aja, kolm kiireimat olid hollandlased Joe Maessen, eelmise aasta Euroopa meister Mike van Grinsven ja Joeri Coppelmans. Esimeses sõidus tuli eestlane avaringilt kümnendal kohal ja sõidu edenedes parandas ta oma positsioone ning oli lõpuks kaheksas. Võidukihutamise lõpetas esimesena van Grinsven, kellele järgnesid Maessen ja Ingo ten Vregelaar.

Teine start oli eestlasel sarnane esimesele, kuid seekord tõusis ta kiiresti kuuendaks, kuid seejärel sai veidi viga ja pidi tempot alandama ning lõpetas 11 kohaga. Esimeseks tuli taas van Grinsven, teine oli jälle Maessen ja kolmandaks sõitis end samuti hollandlane Davy de Cuyper, kes esimese sõidu katkestas.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega van Grinsven (100 punkti) Maesseni (90 p) ja teises sõidus neljanda koha saanud ten Vregelaari (79 p) ees, Järvloole kuulus 63 punktiga 9. koht.

Meistrivõistluste võidu kindlustas aga enne viimast etappi van Grinsven (586 p), kellele järgnevad Maessen (451 p) ja ten Vregelaar (446 p), Järvloo on 385 punktiga kuuendal kohal. Tema ja esikolmiku vahele mahuvad veel Ricardo Phoelich (434 p) ja Joeri Coppelmans (426 p).

«Rada oli Lieropis väga raske ja ma ei valeta, kui ütlen, et raskemaid, mida sõitnud olen. Lisaks olin terve eelneva nädala haige ja liivatrennidest oli ka puudu. Lisaks oli probleeme vedrustusega, mis jäi selle raja jaoks liiga pehmeks, aga kõigil oli vist sama probleem. Kvalifikatsioonis oli ajavõtuga mingi arusaamatus ja minu kiire ring kirja ei läinud. Esimese sõidu start ei läinud kõige paremini, aga suutsin end siiski kaheksandale kohale sõita.

Teises sõidus sain parema stardi ja sõitsin tõusvas joones kohti parandades end juba kuuendaks, kuid siis tegin hüppeliigesele haiget ja pidin tempos kõvasti järgi andma. Lasin paljud mööda ja lõpetasin 11. kohal,» võttis oma raske võistluse kokku Järvloo, kes osaleb järgmisel nädalavahetusel Harfsenis viimasel Hollandi meistrivõistluste etapil ning seejärel võistleb juba Eesti koondise ridades koos Kaspar Kanguri ja Martin Filatoviga 10.-11. oktoobril Saksamaal Schwedtis toimuval quadide Rahvuste krossil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles