Valus lüüasaamine US Openil ähvardab rikkuda Williamsi hooaja lõpu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams koos oma treeneri Patrick Mouratoglouga.
Serena Williams koos oma treeneri Patrick Mouratoglouga. Foto: SCANPIX

Maailma esireketi Serena Williamsi treeneri Patrick Mouratoglou sõnul on ameeriklanna US Openi poolfinaalikaotusest jätkuvalt nii löödud, et võib hooaja enneaegselt lõpetada.

«Kui Serena augustis Torontos kaotas, oli ta väga pettunud, aga järgmisel hommikul läksime trenni, sest ta tahtis US Openit võita,» kirjeldas Mouratoglou ESPNile. «Kuid pärast lõppevat hooaega ja kolme suure slämmi turniiri võitmist on küsimus selles, kuivõrd need turniirid teda motiveerivad. Kui ta ei ole võidunäljas, ei peaks ta mängima,» lausus treener.

Williams peaks järgmisel nädalal osalema Hiina lahtistel ning oktoobri lõpus Singapuris peetaval WTA aastalõputurniiril. Pärast seda, kui ta kaotas US Openi poolfinaalis Roberta Vincile, pole ameeriklanna aga ühtegi mängu pidanud. Williamsi allajäämist asetamata Vincile on nimetatud naiste tennise ajaloo suurimaks üllatuseks ning see võttis temalt võimaluse võita pärast 1988. aastat esimese naisena kalendriaasta jooksul kõik neli suure slämmi turniiri.

Laupäeval 34-aastaseks saanud Williams on võitnud kokku 21 suure slämmi turniiri. Üks võit rohkem on Steffi Grafil ja kolm kõigi aegade rekordinaisel Margaret Courtil. Kui Williams ei peaks tänavu tõepoolest enam väljakule tulema, lõpetab ta ikkagi aasta maailma esireketina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles