Vägeva karjääri ootamatu lõppakord

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko lahkub Eesti koondise juurest mitte kõige positiivsemal ilmel
Sergei Pareiko lahkub Eesti koondise juurest mitte kõige positiivsemal ilmel Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallis saab lõpu üks oluline ajastu –  väravavaht Sergei Pareiko lõpetab karjääri ja koondise särki enam selga ei tõmba. Vähemalt mitte sellises rollis, nagu vanameister on harjunud. Veel eile hommikul tundis 38-aastane puurilukk, et kuulub rahvusmeeskonda, kuid seejärel tuli kõne peatreener Magnus Pehrssonilt. Rootslase sõnum oli konkreetne:  Pareiko mängudeks Inglismaa ja Šveitsiga koondisesse ei kuulu.

Mõlemad mehed selgitasid teineteisele oma seisukohti ning lahkuminek polnud kõige sõbralikum. Pareiko tundis, et temaga pole viimane seitse kuud ausat mängu mängitud. Pärast eilehommikust Levadia trenni kinnitas väravavaht, et koos tänavuse Eesti meistriliigaga saab otsa ka tema pikk ja edukas karjäär. Klubihooaeg lõpeb 7. novembril, kui Levadia võõrustab Infonetti.

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak kinnitas omalt poolt, et novembris loodetakse Lillekülas korraldada Pareiko lahkumismäng, kus fännid saavad legendiga hüvasti jätta. Tavaliselt austatakse sellisel viisil koondise eest üle saja mängu teinud mehi, kuid nüüd tehakse erand. «Jalgpalliliit väärtustab Pareiko panust viimase kuue aasta jooksul ning oleme lahkumismängust juba ka treeneritega rääkinud,» ütles Pohlak.

Teised hetkel paremad

Peatreener Pehrsson selgitas oma otsust: esiväravavahina näeb ta koondises Mihkel Aksalut ning viimase aja esituste põhjal otsustas rootslane, et teiseks numbriks saab Pavel Londak. Kolmanda väravavahina on mängudeks Inglismaa ja Šveitsiga kutsutud tulevikulootus Marko Meerits.

Pareiko oli eile aga emotsioonidest tulvil ning tundis end reedetuna. «Tunne on väga ebamugav. Viimased seitse kuud on minuga lihtsalt mängitud. Ega see otsus kokkuvõttes päris üllatusena ei tulnud, kuna terve aasta jooksul olen tundnud, et minuga ei arvestata täiel määral. Tagantjärele vaadates oli see paras komöödia,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles