Piiroja: Pareiko põles siis, kui vaja

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasvõitlejad Raio Piiroja (vasakul) ja Sergei Pareiko (paremal)
Kaasvõitlejad Raio Piiroja (vasakul) ja Sergei Pareiko (paremal) Foto: Liis Treimann

«Ta oli koondise vaimne juht. Mart Poomi mantlipärija, kes sai selle rolliga suurepäraselt hakkama,» meenutab jalgpallikoondise pikaaegne kapten Raio Piiroja endist kolleegi, eile karjääri lõpetamise plaanist teatanud väravavahti Sergei Pareikot. «Rahulikult oleks võinud tema minu asemel kapteni rollis olla.»

Piiroja meenutab, et mõne aasta eest oli Eesti koondis sellises seisus, kus Pareiko oli täiesti asendamatu mees. «Ta oli nii kindel esiväravavaht, kui annab olla. Minu silmis on ta seda ka praegu,» jätkas endine keskkaitsja. «Põhilised mälestused temaga koos mängimisest on need hetked, kui vaatasin selja taha ning nägin, et Pareiko jälle päästab.»

Ta meenutab puurivahti kui äärmiselt sümpaatset inimest, kes ilmaasjata kunagi lõugu ei laksutanud. «Väljakul põles ta alati, kuid riietusruumis oli Pareiko pigem vaikne. Loomulikult oleme mingil hetkel terve koondisega temalt ka pikki päid ja jalgu saanud, kuid siis ikka asja eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles