Astana bossi ootab hämara mineviku tõttu kohtuprotsess

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vinokurov.
Aleksandr Vinokurov. Foto: SCANPIX

Belgia kohus otsustas, et Astana jalgrattatiimi peamänedžer ja endine tipprattur Aleksander Vinokurov peab korruptsioonisüüdistuse tõttu kohtu ette astuma.

Kasahstani legendi Vinokurovit ja Katjuša meeskonnas sõitvat venelast Aleksandr Kolobnevi süüdistatakse 2010. aastal aset leidnud Liege-Bastogne-Liege ühepäevasõidu võidu kättemängimises Vinokurovile, vahendas rattaportaal Cyclingnews.

Kahtlused said alguse juba 2011. aastal , mil Šveitsi ajakiri L'Illustre väitis, et Vinokurov maksis Kolobnevile 100 000 eurot, et viimane laseks tal kuulsa klassiku võita. Hiljem avaldas väljaanne ka meilid, mis kinnitasid omavahelist kokkulepet. Vinokurov möödus Kolubnevist 600 meetrit enne lõppu.

2012. aastal selgus Itaalias dopinguarsti Michele Ferrari vastu sooritatud uurimises Vinokurovi ja Kolubnevi kokkumängu kohta uusi detaile ja asjaga lubas tegelema hakata ka Rahvusvaheline jalgrattaliit (UCI).

Sellest ei tulnud midagi välja, aga 2014. aastal alustas uurimist Liege'i kohus, kes süüvis Vinokurovi poolt Kolobnevile tehtud kahte ülekandesse ja Kasahstani alaliidult Vinokurovile tehtud ülekandesse. Nüüd leidsid belglased piisavalt asitõendeid, et ratturid kohtu ette viia.

Süüdimõistva otsuse korral võib kummatki oodata 300 000 - 600 000 eurone rahatrahv ja kuue kuu kuni kolme aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles