Žalgiris ja Vene alutavad homme Leedus hooaega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene Kaunase Žalgirise särgis.
Siim-Sander Vene Kaunase Žalgirise särgis. Foto: SCANPIX

Eesti ettevõtte OlyBeti näol endale uue peasponsori saanud Kaunase Žalgiris ja Siim-Sander Vene teevad homme hooaja avalöögi, kui Leedu liigas LKL on vastaseks Šiauliai. Euroliiga hooaja alguseni jääb pisut üle kahe nädala, kirjutas Basket.ee.

Žalgiris kohtus eile kontrollmängus Leedus treeninglaagris viibinud Moskva regiooni Himkiga. Kahe Euroliiga klubi vahelise mõõduvõtu pööras lisaajal enda kasuks Himki 86:83 (72:72, 38:30).

Žalgirise eest käis väljakul ka Siim-Sander Vene, kuid punktiarvet ta avada ei suutnud. Leedulaste resultatiivseim oli 16 punktiga Robertas Javtokas, 15 silma kogusid Ian Vougioukas ja Paulius Jankunas. Himkil viskasid kolm meest - Paul Davis, Aleksei Šved ja Tyrese Rice, 18 punkti.

Žalgiris avab hooaja juba homme, kui Leedu meistriliigas kohtutakse Šiauliaiga. Euroliiga avamäng peetakse 16. oktoobril võõrsil Stelmet Zielona Goraga. Veel kuuluvad C-alagruppi Barcelona Lassa, Ateena Panathinaikos, Krasnodari Kuban-Lokomotiiv ja Izmiri Pinar Karsiyaka. Seega, avakohtumisel võõrsil on edasipääsu silmas pidades küllalt oluline kaal.

Enne tänavust hooaega vahetas Vene teatavasti numbrit ning kannab nüüd number viie asemel särki numbriga kolm. Seda austusest Žalgirise Kuulsuste Halli valitud Leedu legendi Modestas Pauluauskase vastu, kelle numbriga viis särk tõmmati äsja 15 000 pealtvaatajat mahutava Kaunase «Žalgirio» arena lae alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles