Flora lõi Pärnule neli väravat ja kindlustas esikohta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas kohtusid 32. voorus liider FC Flora ja jätkuvalt püsimajäämise nimel võitlev Pärnu Linnameeskond. Flora jäi peale kindlalt 4:0 ja astus tiitlivõidule väikese sammu võrra lähemale. Flora väravad lõid 22. ja 42. minutil Rauno Sappinen, 54. minutil Andre Frolov ja 86. minutil vormistas lõppskoori Gert Kams.

Turniiritabelis edestab Flora Levadiat üheksa punktiga. Floral jääb pidada neli, Levadial viis mängu. Homme kohtub Levadia Kadrioru staadionil kell 14.00 Postimehe telemängus Tartu Tammekaga. Pärnu jätkab 25 punktiga 7. kohal.

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Flora – Pärnu Linnameeskond

Reedel 2. oktoobril kell 19.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Flora jaoks on reedene kohtumine viimane võimalus kodupubliku tuge nautida, sest neli viimast mängu tuleb neil pidada võõral väljakul. Ühtlasi ootavad Florat järgmises kolmes voorus ees rasked vastased ning sestap tuleb neil oma esikohta kindlasti kolme punktiga kindlustada. Enne vooru algust edestatakse lähimat konkurenti Levadiat kuue silmaga.

Seni pole Flora tabeli viimase neliku ehk Pärnu, Tammeka, Tuleviku ja Paide vastu veel hooaja jooksul ainsatki punkti loovutanud. Kahes viimases kohtumises pole võit neile aga sugugi lihtsalt tulnud, sest Tammekast saadi 2:1 jagu alles üleminutitel löödud värava abiga ning eelmises voorus alistati Viljandi Tulevik võõrsil tänu Rauno Sappineni väravale minimaalse 1:0 skooriga, kusjuures teisel poolajal oli mängu kontrollivamaks pooleks pigem isegi Tulevik. Nädala sees pidas Flora Tartus raske karikamängu tugevuselt neljandasse liigasse kuuluva JK Welco vastu, pöörates selle enda kasuks alles viimase viie minutiga.

Pärnakad alistasid Evald Tipneri karikasarjas teisipäeval kindlalt 3:0 Infoneti duubelmeeskonna ja jõudsid samuti 16 parema hulka. Liigatabelis on Pärnu kätte võidelnud seitsmenda koha ja väikese edu jälitajate ees, kuid kindlasti ei luba see neil veel ennast vabalt tunda. Viimati kohtusid Flora ja Pärnu augusti keskel Raekülas ning Flora võitis kaotusseisu jäämisest hoolimata 5:1, alustades just selle kohtumisega oma tänaseni kestvat kaheksa mängu pikkust võiduseeriat.

Flora on ka ainus meeskond, kellelt Pärnu pole veel suutnud sel hooajal ainsatki punkti näpata. Eelmises voorus saadi küll 0:5 saun Narva Transi käest, ent sellegipoolest on Pärnul viimasest kuuest mängust kirjas neli võitu ja kokku 25 punkti. Tammeka jääb neist maha kolme, Tulevik ja Paide kahe punktiga. Teisipäevases karikamängus said taas meeskonda aidata ka vahepeal vigastustega eemal olnud Taavi Laurits, Robert Kirss ja Toomas Pent.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Peame andma mängijatele rünnakul konkreetsed ülesanded ja need ka ellu viima. Meil peab olema viimasel kolmandikul soov lüüa väravat, aga samas peame valmis olema ka Pärnu kiireteks kontrarünnakuteks.»

Flora kaitsja Kevin Aloe: «Meie ülesanne Pärnu vastu on taga kaitses null hoida ja ees oma võimalused ära lüüa. See on tänavu meie viimaseks kodumänguks Premium liigas ja ma väga loodan, et meid tuleb toetama palju fänne!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Hooaeg ei ole veel lõppenud, järele on jäänud viis Premium liiga mängu, millest viimane mäng omavahel on meil 2015. aasta Premium liiga võitjaga. Meie jaoks teeb mängu huvitavaks asjaolu, et saame nautida ja ennast proovile panna selle aasta Eesti kõige tugevama jalgpalliklubiga.»

Pärnu keskkaitsja, pikalt Floras mänginud Karl Palatu: «Käimas on hooaja viimased mängud, kus meie võistkond mängib oma kodulinna nimel püsimajäämise eest. Vastas on tiitli poole rühkiv Flora, kelle käest meil punkte võtta pole õnnestunud. Selleks et võõral väljakul liidrilt punkti või punkte võtta, peab iga Pärnu Linnameeskonna mängija endast parima välja pigistama.»

Flora on liigas ainus meeskond, kellelt Pärnu ei ole tänavu suutnud punkte võtta. FOTO: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees
Flora on liigas ainus meeskond, kellelt Pärnu ei ole tänavu suutnud punkte võtta. FOTO: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles