Iraani naiskonnas mängib kaheksa meest, kes ootavad soovahetuslõikust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani jalgpallinaiskond
Iraani jalgpallinaiskond Foto: SCANPIX

Inglismaa ajaleht The Telegraph kirjutab, et Iraani jalgpallinaiskonda kuuluvad ka kaheksa meest, kes alles ootavad soovahetusoperatsiooni.

Kolmapäeval saadeti terve Iraani naiskond sootestile ning kaheksa nn naist kukkusid seal läbi. Koos õrnema soo esindajatega jalgpalli mänginud meeste nimesid ei ole veel avaldatud. Kohalik jalgpalliametlik Mojtabi Sharifi kinnitas kuuldusi: «Kaheksa mängijat meie naiskonnast pole veel läbinud soovahetusoperatsiooni.» Sellised lõikused on Iraanis üsna levinud ning muutusid legaalseks aastal 1979.

Jalgpall on Iraanis kõige populaarsem spordiala. Kuigi naised ei tohi käia vaatamas meeste jalgpallimänge, on spordiala ka õrnema soo hulgas väga levinud. Sealsetel jalgpalluritel esineb aga Euroopa mõistes üsna kummalisi probleeme: näiteks ei saanud Iraani naiskonna kapten septembri alguses koondisega Malaisiasse lennata, kuna ta abikaasa ei lubanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles