Päev koondise töövarjuna: Gianni kõne, kapteni valud ja Rikbergi jutustused

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu kapten Kert Toobaliga mängu eel asju arutamas.
Peatreener Gheorghe Cretu kapten Kert Toobaliga mängu eel asju arutamas. Foto: Tairo Lutter

Peatreeneri loal võtan end Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuva võrkpallikoondise kaptenile Kert Toobalile sappa ja jälgin koondise ja tema enda tegemisi päeval, mil õhtul kohtutakse teist korda kontrollmängus Hollandiga. Kapteni äratus on kell 8.20 ja nagu pallimängijate puhul tavaline, siis voodist tõusmine käib läbi valu. «Enim andsid täna hommikul tunda Achilleuse kõõlused, põlved samuti,» loetleb Toobal ja lisab naerdes: «Aga Rikberg (libero Rait Rikberg – M. G.) luges ikka kahe käe sõrmedel üles, kust tal valus on.»

Vollekoondise hommikune trenn algab Rakveres kell kümme, puudu on vaid diagonaalründaja Oliver Venno, kel oli eelmisel õhtul palavik.

Trenni alguses peab peatreener Gheorghe Cretu ehk nagu kõik teda kutsuvad, Gianni, kõne. Ta räägib kõigepealt asjadest, millega ta rahul ei ole. «Kui vastane on lihtsalt parem, siis pole mul etteheiteid, aga kui te ei tee kokkulepitud asju, siis on halvasti. Kas te ei suuda keskenduda või milles on probleem?» räägib ta. Mängijad kuulavad vaikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles