Keenia kergejõustik sattus dopinguskandaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Keenia kergejõustikku on viimastel aastatel tabanud mitmed dopinguskandaalid ning nüüd jäi taas vahele kaks sportlast. Alates 2012. aastast on dopinguga põrunud koguni 38 Keenia kergejõustiklast, kellest 15 kannab praegu ka võistluskeeldu.

Keenia Kergejõustikuliit teatas eile, et viimati jäid vahele 800 m jooksja Agatha Jeruto ning maratonijooksja Josephine Jepkorir, kes jäid mõlemad vahele anaboolsete steroidide kasutamisega, kirjutab AFP.

Aafrika meistrivõistlustelt pronksi võitnud Jerutot ootab nüüd nelja aasta pikkune võistluskeeld. Rahvusvahelistel tänavajooksudel edukaid tulemusi näidanud Jepkorir peab võistlusareenilt kõrvale jääma kaheks aastaks.

Samal ajal ootavad Pekingi kergejõustiku MMil dopinguga põrunud keenialannad Koki Manunga ja Joyce Zakary alles enda karistust.

Viimaste uudiste valguses teatas nüüd Keenia asepeaminister William Ruto, et valitusel on plaan muuta dopingu tarvitamine kriminaalkuriteoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles