Jalgpalli otsepilt: Levadia alistas varase värava abil Tammeka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas võõrustas tiitlikaitsja Levadia täna Tartu Tammekat. Kohtumise ainukese värava lõi kolmandal minutil Levadia poolt Kaspar Mutso ja nii teenisid võõrustajad 1:0 võidu.

Mäng on järelvaadatav, ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia - Tartu Tammeka

Laupäeval 3. oktoobril kell 14.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Kahe viimase aasta Eesti meister Levadia pidi eelmises voorus alla neelama ülimalt mõru pilli, kui Nõmme Kalju vastu 1:0 juhtides ei suudetud ära kasutada mitut väga head võimalust edu kasvatada, jäädi lõpuks hoopis ise kümnekesi ja lahkuti platsilt kaotusega. See tähendab, et tiitliheitluses pole kõik enam Levadia enda kätes ning loota tuleb tabelijuhi Flora libastumisele.

Kuuepunktiline kaotusseis Florale tähendab, et Levadial enam eksimisruumi pole ning see ei tõota omakorda head Tammekale, kes kaotas eelmise omavahelise mängu tiitlikaitsjale koguni 1:6. Kahes esimeses mängus võideldi samas Levadiaga väga südilt ja nagu näitas eelmises voorus Infonetilt välja võideldud viigipunkt, ei ole Tammeka lasknud kolmel järjestikusel valusal kaotusel võitlusvaimu rikkuda. Liigatabeliski ollakse jätkuvalt püsimajäämise konkurentsis, kus iga punkt on kulla hinnaga ning võib tabeliseisu palju muuta.

Levadia poolel jääb mängust eemale keskkaitsja Artjom Artjunin, kes sai kohtumises Nõmme Kaljuga teise kollase kaardi, põhjustades samas olukorras penalti, mis lubas Kaljul mängu tagasi tulla. Nädala sees sai tiitlikaitsja Tartu meeskonna vastu väravalöömist harjutada Evald Tipneri karikasarjas, kus jäädi Tartu Merkuuri vastu küll kaotusseisu, ent löödi siis ise 13 väravat. Neli väravat sai kirja Igor Subbotin, kübaratriki lisasid ka Kaimar Saag ja Pavel Marin.

Mõnevõrra üllatuslikult on nädala algul avaldatud koondisenimekirjas mängudeks Inglismaa ja Šveitsiga seekord vaid neli Levadia mängijat – kaitsja Artur Pikk, ründaja Ingemar Teever ning poolkaitsjad Siim Luts ja Ilja Antonov, kellest viimane alustas koos klubikaaslase Andreas Raudsepaga äsja ajateenistust kaitseväes.

Magnus Pehrssoni valikust jäid sedapuhku välja nii väravavaht Sergei Pareiko kui ka kogenud Dmitri Kruglov. Äärekaitsja koha Pikale loovutanud ning tänvu peamiselt poolkaitseliinis tegutsenud Kruglov jäi seejuures pingile ka Levadia viimases liigamängus Kaljuga, kui peatreener Marko Kristal eelistas algkoosseisus talle noort Kaspar Mutsot, ent tõi teiseks poolajaks Kruglovi siiski mängu.

Levadia peatreener Marko Kristal: «Laupäevaselt mängult Tammekaga ootan head esitust kogu meie meeskonna poolt, ründavat jalgpalli, oma võimaluste realiseerimist ja ülivajalikku kolme punkti.»

Levadia ründaja Kaimar Saag: «Laupäeval peame Tammekast paremad olema ja kolm punkti välja võitlema. Midagi muud ei jää meil üle.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Oleme oma esitusi kaitses parandanud, mis jätab meile palju paremad võimalused Levadia vastu edukat jalgpalli mängida.»

Tammeka ründaja Rasmus Tauts: «Levadial on vaja meid võita, et veel tiitliheitluses kaasa lüüa. Kuid isegi suurepärase mänguga nad seekord meid ei murra! Läheme Tallinnasse kolme punkti järele ja otsustame ära Premium liiga võitja.»

Levadia peab Tammeka vastu hakkama saama ilma keskkaitsja Artjom Artjuninita. FOTO:
Levadia peab Tammeka vastu hakkama saama ilma keskkaitsja Artjom Artjuninita. FOTO: Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles