Ukraina laskesuusaäss ei julge Venemaal võistelda: mind kutsutakse seal tapjaks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olena Pidhrušna Sotši olümpiamängudel.
Olena Pidhrušna Sotši olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise Sotši olümpiavõitja ja 2013. aasta maailmameister Olena Pidrušna plaanib pärast aastast pausi võistluskarussellile naasta, kuid ta tunnistab, et Venemaale ta võistlema minna ei julge, kuna seal kutsutakse teda tapjaks.

28-aastane ukrainlanna on tegev ka poliitikas ning ta on nimetatud valitsuses ka noorsoo- ja spordiministri asetäitjaks. Tema abikaasa on samal ajal tegev Ukraina sõjaväes.

«Ma ei taha Venemaale minna, kuna mind kutsutakse seal tapjaks ja relvakangelaseks. Meie riigid on sõjas, seega on parem eemale hoida,» rääkis Pidrušna väljaandele Sevodnja.

«Ma ei mäletagi, millal ma viimati oma abikaasat nägin. Uue aasta loodame siiski koos vastu võtta,» lisas ta veel.

Sotši olümpiamängudel kuldmedali võitmise järel palus Pidrušna pressikonverentsil osalejatel tõusta minutiliseks leinaseisakuks, et mälestada Kiievis hukkunud meeleavaldajaid. Lisaks kandsid ukrainlannad Sotšis teatesõitu sõites leinalinti ümber käe.

Algaval hooajal toimub Venemaal laskesuusatamise MK-etapp 17.-20. märtsini, kui punkte jagatakse Hantõ-Mansiiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles