Fosti kurnas Paide-Türi rahvajooksul Nooda osavalt tempoga ära

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti võitis Paide-Türi rahvajooksu
Roman Fosti võitis Paide-Türi rahvajooksu Foto: Erakogu /Pärnu Postimees

Täna toimunud Eesti linnajooksude sarja viimase etapi Paide-Türi rahvajooksu võitis meestest esmakordselt Roman Fosti, kellele pakkus enamuse distantsist konkurentsi lõpu eel katkestanud Andi Noot. Naistest võidutses kaheksandat korda Jekaterina Patjuk, vahendab Jooksuportaal.ee.

13,6 kilomeetri pikkusel distantsil eraldusid teistest Roman Fosti ja Andi Noot, kes püsisid koos pikka aega. Kirnas vaatas Fosti korraks üle õla selja taha, et teada saada, kas konkurent on endiselt kandadel. Sajameetrise vahega järgnes neile linnajooksude sarja liider Sergei Tšerepannikov. Temast omakorda jäi maha trio koosseisus keenialane Ibrahim Mukunga, Allar Lamp ja Heinar Vaine.

Pooletunnise jooksu järel üritas Roman Fosti tempot tõsta, et mitte jätta kõike noorema mehe ja keskmaa distantside valitseva Eesti meistri Andi Nooda vastu lõpu peale. See taktika kandis vilja ning Fosti jõudis Türi staadionile esimesena ja võitis jooksu ajaga 41.58,6. Noot katkestas. Teisena finišeeris Sergei Tšerepannikov 43.07,6-ga. Kolmandaks spurtis end keenialane Ibrahim Mukunga 43.24,9-ga. Järgnesid Heinar Vaine, Allar Lamp ja Keio Kits.

Naistest võitis jooksu algusest peale liidrikohta hoidnud Jekaterina Patjuk ajaga 47.01,6. Tema jooks oli tegemist juba kaheksanda võiduga. Liina ja Lily Luik lõpetasid jooksu koos ajaga 48.37,9.

Poole lühema, 6,5 km pikkuse distantsi Kirnalt Türile võitis 800 meetri jooksjana tuntud Raimond Valler ajaga 20.46,9. Tema järel sai teise koha Olavi Allase 21.54,3-ga. Kolmas oli Risto Võsaste 22.55-ga. Naistest võidutses 800 m ja 1500 m Eesti tänavune meister Kelly Nevolihhin ajaga 24.42,6. Teisena lõpetas Elery Zadonsky ajaga 24.54,7 ja kolmandana Stella Reinumägi 26.25,3-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles