Wolff: Rosberg ei ole tiitli eest võitlemiseks liialt pehme

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg (vasakul) on sel hooajal selgelt Lewis Hamiltoni varju jäänud.
Nico Rosberg (vasakul) on sel hooajal selgelt Lewis Hamiltoni varju jäänud. Foto: SCANPIX

Mercedese mootorispordiosakonna juht Toto Wolff vaidles vastu juttudele, nagu oleks Nico Rosberg MM-sarja üldliidri Lewis Hamiltoniga võitlemiseks liiga pehme iseloomuga.

Rosberg on seni Hamiltoni väga viisakalt suhtunud ja jäänud sõnades vaoshoituks, mida nii mõnedki vormelieksperdid on tõlgendanud nõrkuse märgina. Pärast seda, kui Mercedese sõitjad eelmise hooaja Belgia etapil Rosbergi süül kokku põrkasid ja sakslane selle eest juhtkonna ette vaibale kutsuti, on peetud 21 etappi. Hamilton on neist võitnud 14 ehk kaks kolmandikku, Rosberg aga vaid neli.

Kvalifikatsioonis on Hamilton samuti Rosbergiga võrreldes 15:6 peal, kusjuures eriti suur on vahe tänavusel hooajal – Rosberg on suutnud ajasõidus meeskonnakaaslasest üle olla vaid kahel puhul. Viis etappi enne hooaja lõppu edestab Hamilton MM-sarja üldtabelis Rosbergi 48 punktiga, mis on peaaegu võrdne kahe etapi võidu eest antava summaga.

Sellegipoolest keeldus Wolff väljaandega Autosport vesteldes Rosbergi tiitliheitlusest maha kandmast. «Nii minu kui ka tema enda pilgu läbi vaadates ei ole ta veel alla andnud. Mitte ükski sõitja ei anna mitte mingil juhul alla enne, kui tiitel on matemaatiliselt käeulatusest välja. See pole ka Nico loomuses,» ütles Wolff. «Loomulikult püüame hoida tiimisisest suhtlust viisakana ja vahel võetakse head iseloou nõrkusena, kuid see pole nii.»

Pärast Belgia etapi kokkupõrget on Rosberg ratas-rattas võidusõiduolukordades olnud Hamiltonist ettevaatlikum. Heaks näiteks oli viimane etapp Jaapanis, kus britt surus sakslase esimestes kurvides määrustepäraselt, aga jõuliselt korraks äärekividele ja rajalt väljagi, haaras tänu sellele esikoha ja läks oma teed. «Jah, Bahreinis ja Spas oleme seda näinud, kuid see näitab ka, et nad võitlevad omavahel palju,» leidis Wolff. «Ma ei ütleks küll, et Lewis väljub alati duellidest võitjana. Minu meelest pole see nii.»

Küll tunnistas Wolff, et Singapuris ja Jaapanis parimast stardikohast ilma jäänud ning Singapuris tehniliste probleemide tõttu katkestanud Hamilton oli Suzuka etapi võistlussõidus taas suurepärases hoos. «Ta domineeris. See on jälle see Lewis, keda me hooaja algul nägime. Auto poole pealt ei olnud võit nii kindel nagu väljapoole paistis, aga tema sõit avaldas küll muljet,» kiitis Wolff Hamiltoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles