Saatusest, rahast ja õigest hingamisest

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Priinits
Sten Priinits Foto: Mihkel Maripuu

Eile teist aastat järjest vehklemise Eesti karikavõitjaks kroonitud Sten Priinits oli kahe aasta eest lähedal karjääri lõpetamisele. Nüüd on EMil hõbemedali võitnud vehkleja aga asjade käigu üle üliõnnelik – ta saab endiselt tegeleda sellega, mida armastab. Nagu Priinits ise ütleb, käib ta mööda oma rada.

«25-aastaselt tundsin, et ma ei suuda enam areneda. Kaalusin võimalust pidada pausi ja käia näiteks Austraalias, kuid siis tegi saatus minu eest otsuse ära. Eesti koondise peatreeneriks sai Igor Tšikinjov, kes võttis mu oma käe alla. See tõi kaasa uue arengu,» meenutab 27-aastane Priinits.

«Olen alati teadnud, et ma ei ole keskpärane sportalane, olen midagi enamat. Õnneks õpetas uus treener mulle, et 25-aastaselt õige vehklejaelu alles algab. Selles vanuses hakkavad füüsilised ja vaimsed aspektid paika loksuma. Tšikinjov ilmus välja kõige õigemal hetkel ja päästis mu karjääri. Ilma temata poleks ma täna siin. Tema abil uskusin endasse edasi ja olen selle üle väga õnnelik. Sündisin sisuliselt spordisaalis ning sport on mu perekonda sisse kodeeritud. Saan jätkata mööda oma rada käimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles