Peatreener ja kapten: oleme EMiks valmis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis. Foto: Tairo Lutter

Reedel Torinos algavaks Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuv Eesti võrkpalli rahvusmeeskond lõpetas viimased kontrollmängud võidukalt ja peatreener Gheorghe Cretu ning kapten Kert Toobali sõnul on meeskond finaalturniiriks nii valmis kui võimalik.

Cretu rõhutab mentaalset poolt. «See, mis toimub mängijate peas, on kõige tähtsam, vaimne valmisolek. Viimases kontrollmängus Hollandiga ei tahtnud ma seetõttu põhimehi väga välja võtta. Nägin, et sellel koosseisul on sisu, ja tahtsin kontrollmängud lõpetada hea tundega. Oleme meeskonnaks kasvanud. Isegi kui vastane on tugev, oleme võimelised mängus püsima. Karakterid on samuti olulised, kui Kert (kapten Kert Toobal – M. G.) sunnib teisi takka, kui seda teevad Pupi (Keith Pupart – M. G.) ja Ardo (Ardo Kreek – M. G.), siis meie masinavärk töötab. Samuti kui Oliver (Oliver Venno – M.G.) mängib omal tasemel,» ütles Cretu.

EMi kahe esimese vastase ehk väga tugevate Itaalia ja Prantsusmaa kohta sõnas juhendaja, et oluline on lõpuni mängus püsida, siis on võimalused ka eeldatavalt nõrgematel. «Kui seda suudame, on ka meil võimalus. Ka nemad on inimesed ja surve all teevad kõik vigu. Suurte riikide koondiste vahe meiega on selles, et neil on mõned mehed, kes on võimelised üksinda mängu saatust suunama, tõelised tippmängijad,» rääkis Cretu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles