Maailmakarika etapil kolmanda koha saanud Kertu Klettenberg: rohkemat ei oskakski tahta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Klettenberg ja Ulrike R.
Kerttu Klettenberg ja Ulrike R. Foto: Jaanus Lensment

Tallinn International Horse Show põhiala, Kesk-Euroopa liiga takistussõidu maailmakarika etapi võitis Alexandr Belekhov hobusega Bivaldi. Eesti parimana saavutas kolmanda koha Kertu Klettenberg ratsul Ulrike R.

Kokku pääses kõrgusel kuni 160 sentimeetrit peetud Alexela GP-s ümberhüpetele kaheksa sportlast, kellest kolm läbisid ka need karistuspunktideta. Kiireimat sõitu näitasid ümberhüpetel Belekhov ja Bivaldi, kindlustades sellega ka Tallinna maailmakarika etapi võidu. Teise koha saavutasid vähem kui sekundi võrra hiljem finišeerinud Valgevenemaad esindanud Vital Dziundzikau ja Carimbo. Kolmandaks tuli omakorda vaid seitse sekundisajandikku aeglasema ajaga Kerttu Klettenberg hobusel Ulrike R.

Eestlastest kõrgeima koha saanud ratsaneiu jäi võistlusega loomulikult rahule, sest hobune Ulrike R oli eelnevalt olnud vigastuspausil. «Ei oska kirjeldada emotsioone. Olen väga rahul. See oli hobusele esimene võistlus sel aastal, sest ta oli aasta aega vigastusega (kõõlusevigastusega- toim.) eemal. Rohkemat ei oskaks kuidagi tahta,» rääkis Klettenberg.

Lisaks kiitis eestlanna Saku Suurhalli kogunenud kodupublikut. «Eks ikka on eriline, kui kodupublik kaasa elab. Sa ju kuuled, kuidas nad ohkavad ja kriiskavad. Isegi välismaalased ütlevad, et Tallinna publik on parim,» tunnistas Klettenberg, kelle sõnul meeldis tugev toetus ka Ulrike R-le. «Oi täna mulle tundus, et ta nautis väga seda, kui plaksutati ja kaasa elati,» rääkis Klettenberg.

Maailmakarika etapile eelnenud kiirusparkuuri kõrgusel 135 sentimeetrit võitis Gunnar Klettenberg hobusega Bettebalia. Teise koha võttis Venemaa sportlane Aleksandr Belekhov hobusega Quincy 127. Kolmandaks sõitsid end Vladimir Beletskiy ja Griffone.

Noorte hobuste ümberhüpetega parkuuris kõrgusel 125/130 sentimeetrit sai võidu Leedu sportlase Matas Petraitise juhitud Dorena Z. Teise koha saavutas Kätlin Sehveri hobune Envoque WV ning kolmanda Gunnar Klettenbergi sõidetud Vivaldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles