Alar Varrak kaotusest: kui teeme iga mäng 20 pallikaotust, jääme Ühisliigas nulli peale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

«Kui me hakkame iga mäng tegema 20 pallikaotust, siis jääme Ühisliigas küll nullile, see on siililegi selge,» lausus Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak pärast Ühisliiga hooaja avamängus Tšehhi klubilt Nymburk saadud kaotust 65:79.

Varrak märkis, et meeskondade statistilised näitajad olid võrdsed, peamine vahe ilmneski pallikaotuste arvus. Kalevlased patustasid 19 korda, Nymburki sama näitaja oli 10. Kalevile kogunes palju pallikaotusi juba esimesel veerandajal, mis kaotati 13:26. Peaaegu sama suur vahe jäi kahte meeskonda eraldama mängu lõpuni.

«Esimesel veerandajal tegid vastased seitse pealeviset rohkem kui meie ning need tulidki pallikaotuste arvelt,» rääkis Varrak. «Nemad said tänu sellele enesekindluse kätte, meie mitte.» Kalevlaste peatreener lisas, et mäng oli mõlemale meeskonnale  keeruline, kuna kahe hooaja vahel olid koosseisud suuresti muutunud ning õige koostöö leidmine võtab aega.

Kalevi seis on selle võrra raskem, et mängust jäi eemale Rain Veideman. Gregor Arbet küll mängis, kuid temagi polnud jalavigastuse tõttu nädalapäevad harjutanud. Viis-viie-vastu-treeningutel ei saanud vahepeal osaleda ka Josh Boone, keda vaevas kerge õlavigastus.

«Veidemanist ja tervest Arbetist tundsime muidugi puudust. Kahjuks polnud ka Brandis Raley-Rossil kõige parem päev,» nentis Varrak. Samas leidis ta, et tulevikus võiks suurema panuse anda ka kogenud Marco Killingsworth. Boone ja Rolands Feimanis andsid küll 14 punktiga korraliku panuse, kuid midagi erilist polnud ka nende sooritustes.

«Kindlasti saame paremaks minna, kuid vajame selleks aega,» sõnas Varrak. «Nymburk oli just meie masti meeskond, kahjuks andsime juba ühe mängu ära.»

Kalevasi ootab kohe tihe graafik. Esmaspäev on reisipäev, teisipäeval tehakse trenni ja kolmapäeval sõidetakse külla kodusele suurrivaalile Tartu Rockile. Nädala lõpus pallitakse juba Saratovis.

«Teisipäevasel treeningul keskendume oma asjadele ning Rocki vastu me spetsiaalset ettevalmistust ei tee. Tartlastega mängimine on küll alati eriline, kuid meie järgmine oluline eesmärk on mäng Saratovi meeskonnaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles