Northug ei saanud müstilise viiruse tõttu pikka aega treenida

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Murdmaasuusaässa Petter Northugi treener Stig Rune Kveen tunnistas Norra rahvusringhäälingu vahendusel, et Northug maadles suve alguses pikka aega terviseprobleemidega.

«On tõsi, et ta ei saanud suvel mitu nädalat treeningutel osaleda. Tegelikult räägime isegi kuuest nädalast. Mai lõpp ja juuni jäid vahele,» meenutas Kveen.

Küll pole täpselt teada, mis 13 korral maailmameistriks tulnud Northugi vaevas. «See on väike müstika, aga kindlasti oli tegu mingi viirusega. Teda uuriti igal viisil, aga täpset diagnoosi ei suudetud panna. Petteri sõnul oli tal umbes sama tunne nagu enne Sotši olümpiat, kui ta oli samuti viiruse küüsis,» lausus Kveen.

Treeneri sõnul on Northug nüüdseks raskest seisust hästi välja tulnud ja testid on näidanud, et 29-aastane suusaäss on heas vormis. Samas jätkub endiselt Northugi ja Norra suusaliidu vaheline kemplemine.

Northugi ja Norra suusaliidu tüli seisneb selles, et Northugi sponsoriks on kauplusekett Coop, kuid Norra suusaliitu toetab Spar. Norra suusaliit soovis, et Northug loobuks enda lepingust Coopiga ja taasliituks koondisega. Suusastaarile olid sellised nõudmised aga vastuvõetamatud ja praeguse seisuga teda MK-sarjas starti ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles