Vormel-1 sarjas on liikvele läinud revolutsiooniline idee

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 võidusõit.
Vormel-1 võidusõit. Foto: SCANPIX

Olukorras, kus Red Bull ja Toro Rosso võistkonnad kaaluvad vornel-1 sarjast lahkumist, peavad sarjaga seotud inimesed mõttetalguid, kuidas säilitada võistlejaterivi piisavalt pikana.

Näiteks Mercedese tiimi boss Toto Wolff tunnistas, et tal poleks midagi selle vastu, kui iga võistkond saaks senise kahe masina asemel välja panna kolm autot.

«Kui mõni tiim peaks lahkuma, siis kolmandad autod kindlustaksid meile korraliku stardirivi. Minu jaoks on see põnev idee. Ideaalvariandis võiks Red Bull vormel-1 sarja jääda, aga see oleks kindlasti üks varuvariantidest. Eelkõige võiks kolmandates autodes sõita noored talendid, kes saaks niiviisi suurepärase võimaluse,» rääkis Wolff Autospordile.

Lisaks ütles Wolff, et kuigi tunneb Red Bullile mootoritarnija Renault' kaotamise pärast kaasa, siis tuleb tal eelkõige muret tunda oma tiimi ehk Mercedese pärast. Seega otsustati Red Bullile oma mootoreid mitte pakkuda. «Red Bull on noortepärane bränd ja selle võistkonna olemasolu on vormel-1 jaoks hea. Meil on vaja võimalult palju konkurentsivõimelisi tiime, aga lõpuks on meie prioriteet selge - peame kindlustama, et oleksime ise piisavalt võitlusvõimelised.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles