Rein Taaramäe stardib Hiiumaa Rattanädalavahetusel

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Liis Treimann

Teist aastat järjest peetavat Hiiumaa Rattanädalavahetust austavad oma kohalolekuga Astana meeskonna äss Rein Taaramäe ja Eesti ainus naisproff, Team Inpa Sottoli Bianchi Giusfredi klubis leiba teeniv Liisi Rist, kes teevad kaasa nii 17. oktoobril Kalana külas toimuval Ristna Öösõidul kui ka päev hiljem peetaval Emmaste Rattamaratonil.

«Taaramäe startimine tähendab üritusele ja kohalikule spordielule ääretult palju, mistõttu on mul väga hea meel, et Rein on teist aastat järjest leidnud võimaluse Hiiumaale tulekuks. Mõnusad sügisilmad tekitavad paljudes soovi rattahooaega pikendada ning Hiiumaa on selleks oma eksootika ja öösõidu unikaalsusega ideaalne paik,» lausus Hiiumaa Rattanädalavahetuse peakorraldaja Mihkel Reile.

Juba praegu on mõlemad sõidud purustanud osalusrekordi ja kummalgi päeval on starti oodata üle saja ratturi. Põhiregistreerimine lõppeb järgmise nädala kolmapäeval.

Eesti oludes ainulaadse võistluse, Ristna Öösõidu start antakse kell 20. Tund aega hiljem algab matkasõit. Rada kulgeb sarnases kohas, kus eelmisel aastal toimus Kaugeima Neeme Sõit, kuid piiratud nähtavuse tõttu on 4,2 km pikkusel ringil välja jäetud tehnilised singlid ja suurt tähelepanu nõudvad laskumised. Mägirattakrossi raja valgustamiseks pannakse tee äärde 500 õueküünalt. Sõit kestab 30 minutit+1 ring.

Hiiumaa vanima rattaürituse, juba 14. korda toimuva Emmaste Rattamaratoni võistlusdistantsi pikkuseks on 45 km ja matkadistantsil tuleb läbida 15 km. Toimuvad ka lastesõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles