Käsipalli meistriliigas kohtuvad omavahel esineliku meeskonnad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra käsipallurid.
HC Kehra käsipallurid. Foto: Erik Prozes

Käsipalli Eesti meeste Meistriliiga viiendas voorus kohtuvad Põlva Serviti – HC Viimsi/Tööriistamarket, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC ning SK Tapa – Aruküla SK. Mänguvaba on Audentes SK.

Kehra – Viljandi ja Tapa – Aruküla mänge näeb Postimehe vahendusel otsepildis.

Serviti võõrustab homme kell 19 Viimsit. Koos Balti liiga mängudega on Serviti kaotanud kolm viimast kohtumist ühe väravaga. Tihe graafik põlvalaste jaoks jätkub, sest juba nädalavahetusel ootab neid ees euromäng Šveitsis sealse Winterthuri Pfadiga ning siis võetakse taas mõõtu Viimsilt, aga juba karikasarjas.

«Viimsil on hea meeskond ja kerget mängu ei tasu meil oodata,» lausus Serviti peatreener Kalmer Musting. «Peame kohtumisest hea tunde saama ja selle euromatšile kaasa võtma, kuid seni on meie mäng kulgenud kui ameerika mägedel. Oleme jäänud hätta positsioonirünnakul, siis joonis kaob, hakkame kiirustama ja pallikaotuseid tegema. Nüüd peamegi oma asju lihvima. Kui palju seda teha saame, sõltub ka Viimsist. Ma ei tea, mis koosseisu ja motivatsiooniga nad meile tulevad,» lisas Musting.

Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen lubas Servitile lahingu anda. «Miks me muidu sinna sõidame?» küsis Pinnonen. «Neil on all kolm üheväravalist kaotust, mis peab moraali sööma. Kui see on hoopis nende nälga tõstnud, siis proovime ikkagi nende elu kibedaks teha. Peame ise rünnakud hea protsendiga realiseerima, sest vastasel juhul saavad nad kiireid, mis on nende trumbiks. Meie hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude ning selle taga on paljuski tahtmine. Serviti on aga raske vastane ja nendega mängimine motiveerib igal juhul pingutama,» selgitas Pinnonen.

Teises põnevuslahingus on homme vastamisi Kehra ning Viljandi. Kuigi Viljandil on olnud tihe graafik, ei mõjuta see kehralaste peatreeneri Indrek Lillsoo meelest hetkeseisu. «Viljandlased on seni hästi hakkama saanud. Nad alistasid Balti liigas Klaipeda Dragunase ja Eesti meistrivõistlustel Serviti,» meenutas Lillsoo.

«Sellisel tasemel mängides tihe graafik väga ei loe. Peame ise enesekindlalt tegutsema, lihtvigu vältima ja väravamomendid tulemuseks realiseerima. Kohtumist ei tohi kergelt võtta, sest mängime kodus ja kevadel võib iga punkt määravaks saada,» nentis Lillsoo.

Viljandit ootab nädalavahetusel Kreekas ees euromäng Loutraki AO Poseidoniga ja meeskonna juhendaja Marko Koksi sõnul tuleb matš Kehraga enne seda neile kasuks. «Saame ühe hea kohtumise, kuid peame Kehrasse minema täie keskendumisega. Tiheda graafiku tõttu on mingil määral märgata ka väsimust, kuid meil on olnud ka aega puhata,» lausus Koks.

«Kehra puhul on meil seni raskusi olnud väravavaht Mikola Naumiga, samuti tuleb tähelepanelikult jälgida Uku-Tanel Laastu. Punkte on aga vaja koguda juba sügisel, et kevadel kergem oleks,» rääkis Koks.

Vooru kolmandas mängus on ülehomme vastamisi Tapa ning Aruküla. Kui Arukülal on üks silm peas, siis Tapa jätkab punktita. «Lähme välja võidu peale,» ei varjanud Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Peame vältima lihtvigu, kuid teinekord satuvad noored hasarti ja neid tuleb ohjata.»

Arukülal on turniiritabelis lisaks viigile Audentesega kaotused Kehrale ja Viljandile. «Kehra ja Viljandi on tugevad, Audentese vastu ei tulnud meil aga mäng välja,» tunnistas Aruküla juhendaja Toivo Järv. «Nüüd on vaja punkte koguma hakata. Selleks peame maksimaalselt pingutama ning kaitse ja väravavahitöö korda saama. Audentesele viskasime üle 30 värava, mis näitab, et rünnakul pole väga viga. Kuigi meiega on kahe hooaja vahel liitunud vanemaid mehi, tahaks taas kiire mängu üles leida. Selleks peame tempoga varieerima,» lisas Järv.

Tabeliseis: Viljandi HC 8 (4-st mängust), Põlva Serviti 6 (4), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 4 (3), HC Viimsi/Tööriistamarket 4 (3), Aruküla SK 1 (3), Audentes SK 1 (4), SK Tapa 0 (3) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles