Alusalu naudib laagreid ja püüdleb maailma tipu poole

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: SCANPIX

Sportlasele valmistab rekord alati rõõmu – näitab see ju kõrgemale tasemele jõudmist. Erilist heameelt tasub aga tunda rekordi üle, mis on püstitatud siis, kui tippvormist ollakse alles päris kaugel. Just nii juhtus Eesti ainsa tipptasemel kiiruisutaja Saskia Alusaluga, kes jõudis nädalavahetusel uute tähisteni 500 ja 1500 m distantsidel, ning seda olukorras, kus treeningutel pole ta kiirusele veel tähelepanu pööranudki.

«Viimased neli nädalat olin 2500 m kõrgusel mäestikulaagris, kus peamine rõhk oli mahutreeningutel. Lisaks uisutamisele sõitsin palju rattaga ja tegin jõutreeningut,» kirjeldas Alusalu USAs toimunud treeninguid. «Seepärast valmistavad rekordid suurt rõõmu. Tean, et korralikult valmistudes olen võimeline enamaks.»

Suvel karjääris otsustava pöörde teinud ning viimastel aastatel teiseks koduks olnud Saksamaal Inzellis asunud uisuakadeemia Norra Hamari treeningukeskuse vastu vahetanud Aalusalu viibis Ameerikas koos oma uute treeningukaaslastega. 21-aastane piiga peab treeningugrupi vahetust sammuks edasi – ta tundis, et Inzelli akadeemia on end tema jaoks ammendanud, Norrast leidis ta aga hästi motiveeritud treeningukaaslased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles