Kuu jooksul suri neli noort ameerika jalgpallurit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika jalgpall.
Ameerika jalgpall. Foto: SCANPIX

USA keskkoolides on viimase kuu aja jooksul surnud neli noort ameerika jalgpallurit. Alates 2005. aastast hukkunuid kokku loetud juba 30.

Evergreeni keskkooli mängumees Kenney Bui sai mängu ajal niivõrd tugeva peatrauma, et suri sisemise verejooksu tõttu. Kõigest nädal varem oli surnud New Jersey õpilane Evan Murray. 19. septembril sai ameerika jalgpall saatuslikuks Barlesville’i kooli õpilasele Ben Hammile ning 4. septembril suri mänguintsidendi järel Tyrell Cameron Winnspbro koolist.

North Carolina ülikooli statistika näitab, et hukkunute arv keskkooli jalgpallis on kasvamas. Alates 2005. aastast on üles märgitud 30 surmajuhtumit, millest viis tulid eelmisel aastal ning neli viimasel kuul.

«Armastan teda väga ning ei soovi temast ilma jääda, kuid ma olen ta juba kaotanud,» rääkis Bui isa, kelle sõnul peaksid kõik lapsevanemad tõsiselt mõtlema, enne kui oma poja ameerika jalgpalli lubavad mängima. «Ma ei soovi, et USA lastega midagi juhtuks»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles