Katarist võib juba tänavu saada vormel-1 suuromanik

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja omanikeringis võivad juba sellel aastal aset leida suured muudatused. Formula 1 Groupi juht Bernie Ecclestone tunnistas, et omanikku on vahetamas 35,5 protsenti firmast, mis hetkel kuulub CVC Capital Partnersile.

Motorsport.com avaldas juba suvel, et osakute vastu tunnevad huvi nii Qatar Sports Investment kui USA finantsgrupp RSE Ventures. Eile küsiti Ecclestone'ilt uuesti Katari huvi kohta ning mees tunnistas, et tehing võib aset leida juba lähikuudel.

«Meie osanikud on hetkel sellises seisus, kus nad peavad oma osakutest loobuma. Ostmise vastu on huvi tuntud mitmelt poolt. Hetkel on kolm võimalikku ostjat ning ma poleks üllatunud, kui tehing toimuks juba varsti, näiteks sellel aastal,» ütles Ecclestone.

Qatar Sport Investment (QSI) on osa Katari valitsuse 2005. aastal loodud Qatar Investment Authority’st, mille idee on riigi majandust kasvatada. QSI ostis 2012. aastal 130 miljoni dollari eest Pariisi Saint Germaini jalgpalliklubi ning hiljem investeeriti klubisse veel 340 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles