Eesti sportlased võitsid idamaa võitluskunstide meistrivõistlustel 8 kuldmedalit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelised idamaa võitluskunstide meistrivõistlused Riias.
Rahvusvahelised idamaa võitluskunstide meistrivõistlused Riias. Foto: Erakogu

Rahvusvahelised idamaa võitluskunstide meistrivõistlused 2015. aastal toimusid Läti pealinnas Riias 1. kuni 4. oktoobrini. Võistlustes osales enam kui 200 sportlast 8 riigist – näha võis Venemaa, Läti, Leedu, Poola, Rootsi, Hollandi, Valgevenemaa ja Eesti sportlaste esinemist. Medalirõõmu jagus ka eestlastele, kes võitsid 8 kuldmedalit.

Publikule demonstreeriti erinevaid võitluskunstide stiile ja suunde. Ürituse raames oli võimalik osaleda nii Taolu kategooriates (nn võitlus varjuga – hinnatakse tehnika teostamist ja visuaalset pilti) kui ka kahevõistlustes (sparring).

Eestit esindas meistrivõistlustel klubi Meihua – ainuke eesti klubi, kes võttis võistluste organiseerijate väljakutse vastu. Eesti võistkond koosnes 16 sportlasest ning esines Tui-Shou (pushing hands) sparringutes erinevates kaalukategooriates. 8 kuldmedali kõrval võideti veel 6 hõbemedalit ning 5 pronksmedalit.

Meistrivõistlused toimusid Euroopa Wushu Föderatsiooni egiidi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles