Hea uudis Eesti discgolfi sõpradele: Tallinnasse jõuab suur rahvusvaheline turnee

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discgolf on viimastel aastatel muutunud Eestis ülipopulaarseks.
Discgolf on viimastel aastatel muutunud Eestis ülipopulaarseks. Foto: Ants Liigus

Eile avaldati USAs info uue professionaalse discgolfi rahvusvahelise turnee «Disc Golf World Tour» (DGWT) kohta, mille eestvedaja on Spin18 Ltd Soomest.

«Discgolf World Tour» toimub kolmel kontinendil järgmise kahe aasta jooksul, Eesti võõrustab etappi järgmise aasta suvel.

«Disc Golf World Tour-i» algatasid Soome discgolfi üks tuntumaid eestvedajaid Jussi Meresmaa ja Mikael Hästbacka. Kontseptsiooni kallal on töötatud 2015 jaanuarist alates, vahendas Eesti discgolfiliidu koduleht.

«Discgolf pärineb Californiast ja sellega alustati 40 aastat tagasi. Ala on arenenud viimaste aastatega meeletult aga ikka oli puudu  professionaalselt teostatud turneest, mis on eelkõige suunatud publikule,» selgitas Spin18 asutaja Meresmaa.

«Igal aastal toimub maailmas üle 3000 discgolfi võistluse. «Disc Golf World Tour» viib ala uuele tasemele. Uus turnee maailma parimate mängijate, parimate radadega kolmel erineval kontinendil,» lisas Meresmaa.

DGWT algab Californias USA-s ja liigub edasi Euroopasse. Euroopas toimub kolm võistlust: 8.-10, mail Tšehhis Konopistes , 2.-4. juunil Eestis Tallinna lauluväljakul ning 21.-23. juulil Rootsis Järva discgolfipargis. 2016 osa lõpetatakse kahe võistlusega USA-s.

«See on suur tunnustus  ja võimalus Eesti discgolfi arengule. Eesti publikule annab see võimaluse näha oma silmaga neljakordset maailmameistrit Paul McBethi ning teisi maailma parimaid võistlemas ühel raskemal ja ilusamal discgolfi rajal Eestis,» rääkis Eesti võistluse peakorraldaja Rasmus Sepp.

«Samuti annab see meie parimatele võimaluse võistelda discgolfi superstaaridega. Viimase kahe aastaga on discgolf arenenud Eestis meeletu kiirusega, radu on juba üle 50 ja mängijaid 10 000 lähedal,» lisas Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles